Започна ремонт на тръбата за София на тунел Ечемишка на

...
Започна ремонт на тръбата за София на тунел Ечемишка на
Коментари Харесай

Нова тапа на Хемус заради ремонт на тунел Ечемишка през цялото лято

Започна ремонт на тръбата за София на тунел " Ечемишка " на автомагистрала " Хемус ", като по този метод ще бъде лимитирано придвижването през цялото лято, оповестиха от АПИ.

Срокът за осъществяване на ремонтните действия е до края на септември 2021 година Трафикът ще се реализира в двете посоки в тръбата за Варна. Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание, да съблюдават прецизно поставената сигнализация и ограничаването на скоростта.

Съоръжението с дължина 820 м е в употреба от 1985 година и е в неприятно градивно положение, показват от АПИ, като допълват, че за привеждането му в сходство с европейските стандарти за сигурност се планува унищожаване на разрушените елементи от вторичната обшивка на тръбата за столицата.

Конструкцията на оборудването ще бъде възобновена и ще се инсталира нова хидроизолационна система. Ремонтираната тръба ще е с нова дренажна система, асфалтова настилка, пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветяване и система за светлинно водене, с които се обезпечават сигурност на пътуването и опция за бърза реакция при случай.

Ще бъде построена напречна пешеходна изложба в оборудването за връзка на двете тунелни тръби, която при положение на повреда в някоя от тръбите, ще се употребява за евакуация на хора.

А в събота усложнения ще има и за придвижването в тръбата за София на тунел " Люлин " на Автомагистрала " Струма ". То ще се реализира в една лента от 9.30 ч. до 17.00 ч., оповестиха от АПИ.

Поради ремонтни действия по пътното платно ще бъде лимитирано прекосяването по изпреварващата лента. Трафикът ще се пренасочва в дейната.

На 31 май /понеделник/ ремонтните работи ще се извършват в тръбата за Кулата. От 9.30 ч. до 17.00 ч. ще бъде лимитирано придвижването в дейната лента на тунела, а трафикът ще е в изпреварващата.

Необходимо е водачите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост, като следват прецизно поставената пътна сигнализация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР