Започна разследване по досъдебно производство срещу общинския съветник Бенчо Бенчев

...
Започна разследване по досъдебно производство срещу общинския съветник Бенчо Бенчев
Коментари Харесай

Прокурори ще нищят Бенчо Бенчев за укривателство

Започна следствие по досъдебно произвеждане против общинския консултант Бенчо Бенчев за укривателство на Димитър Желязков-Очите. Това оповестиха от пресслужбата на Районната прокуратура в Бургас.

От прокуратурата споделиха, че следствието против Бенчев е по тази причина, че от 2 до 5 август в Истанбул, Турция е спомогнал на направилия закононарушение Димитър Желязков - Очите да се укрие и да бъде осуетено неговото наказателно гонене. За това съзнателно закононарушение, законодателят е планувал наказване " отнемане от независимост " до 5 години, осведомиха от Районната прокуратура.

Разследването на делото се организира от следователи при Окръжен Следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас, под надзора на екип от прокурори при РП-Бургас. По случая се организират разпити на голям брой очевидци, в това число и такива пред арбитър, направени са интернационалните следствени поръчки, с които са изискани публични документи от Република Турция и Република Гърция, изискани са информации от Гранично контролно-пропускателните пунктове, подхванати са и други, относими към предмета на следствие, процесуални дейности.

Бенчев беше един от задържаните българи при акцията по задържането на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул през миналия уикенд. Сънародниците ни бяха хванати в хотел, а някои от стаите им били резервирани на името на Бенчев. По това време Митьо Очите се търсеше с алена бюлетина на Интерпол поради настоящо у нас следствие на активността на незаконна група за рекет, побои и разпространяване на опиати. Желязков е апетитен за водач на бандата.

Бенчев беше освободен 24 часа откакто белезниците щракнаха на ръцете му. През това време бе осъществен обиск в дома му, при който управляващите иззеха пари и оръжия. Във вторник Бенчев беше признат в болница, откакто ненадейно му прилошало.
Ако бъде приет за отговорен, заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас може да получи присъда до 5 години отнемане от независимост.

По случая се организират разпити на голям брой очевидци, в това число и такива пред арбитър, направени са интернационалните следствени поръчки, с които са изискани публични документи от Турция и Гърция, изискани са информации от Граничен контролно-пропусквателен пункт, осведомят още от държавното обвиняване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР