Започна разследване на смъртта в Burning Man, като 70 000 все още са блокирани в пустинята на Невада след наводнение

...
Един човек загина на фестивала Burning Man този уикенд, тъй
Коментари Харесай

Един човек загина на фестивала Burning Man този уикенд, тъй като силен дъжд причини наводнение в отдалечената пустиня на Невада, където се проведе събитието е задържан, съобщиха властите.

Офисът на шерифа на окръг Пършинг потвърди, че разследва смъртта в съобщение за новини, публикувано в събота, и каза, че семейството е уведомено както за смъртта, така и за активното разследване. Говорител на офиса на шерифа каза пред CBS News в неделя, че смъртта е настъпила по време на екстремния дъжд, който премина през части от северозападна Невада в петък и събота, но не заради него. В по-ранното съобщение за новини се отбелязва, че офисът „в момента разследва смъртен случай, настъпил по време на този дъждовен случай“.

Повторяйки съобщението, говорителят отказа да сподели допълнителна информация за смъртта или обстоятелствата около нея, тъй като разследването на шерифа все още продължава.

подслон в събота, след като бурите натопиха пустинята Блек Рок, изсъхнало езерно дъно, което сега се състои от алкални равнини, което се намира в отдалечена и суха част на северозападна Невада, на около 150 мили от Рино. Районът служи като годишно място за Burning Man, едноседмично събитие, което обикновено привлича десетки хиляди хора, „за да създадат Black Rock City, временен метрополис, посветен на общността, изкуството, себеизразяването и самоувереността“, според пасаж в секцията „за“ на уебсайта на фестивала. Организаторите на събитието изискват от присъстващите „да носят всичко необходимо, за да оцелеят“ в пустинята, включително храна, вода и подслон, които могат да бъдат споделени.

Организаторите на фестивала призоваха присъстващите да пестят храна, вода и гориво. Reno Gazette Journal съобщи в събота, че организаторите са започнали да ограничават продажбите на лед и че целият трафик на превозни средства на обширните фестивални площадки е спрян, оставяйки преносимите тоалетни да не могат да бъдат обслужвани.

„Поради скорошни валежи Бюрото за управление на земите и служители на шерифа на окръг Пършинг затвориха входа на Burning Man за остатъка от събитието“, написа в Туитър офиса на шерифа на окръг Уошо в събота вечер. Службата каза, че всеки, който се опита да пътува до района, ще бъде върнат.

Офисът на шерифа на окръг Пършинг издаде своето съобщение приблизително по същото време, отбелязвайки, че входните и изходящите пътища към фестивала ще бъдат затворени до второ нареждане , а фестивалните операции ще бъдат "прекратени или значително забавени ... поради необичайни метеорологични условия на площадката."

Наводнението в пустинята Блек Рок и калните солени равнини, които са резултат от това, принудиха Burning Организаторите ще спрат достъпа на автомобили до събитието в събота, с изключения само за коли на спешна помощ. Около 73 000 души бяха блокирани в Burning Man, когато последният брой на хората беше отчетен по-късно същия ден, каза говорителят на шерифската служба на окръг Пършинг пред CBS News. Съобщава се, че някои присъстващи са били забелязани да се мъчат през калната пустиня в опит да напуснат фестивала пеша, според Associated Press.

Организаторите на Burning Man казаха в изявление в събота вечерта, че хората, които решат да напуснат от пустинята ще бъде осигурен автобусен транспорт до Рино от Герлах, който е на около 15 мили от мястото на Блек Рок Сити.

„Burning Man е общност от хора, които са готови да се подкрепят един друг. Дойдохме тук, знаейки, че това е място, където носим всичко необходимо, за да оцелеем. Именно поради това всички ние сме добре подготвени за метеорологични събития като това," се казва в изявлението.

"Извършихме настолни тренировки за събития като това. Ние сме ангажирани на пълен работен ден с всички аспекти на безопасността и гледаме напред към нашият Изход като наш следващ приоритет“, продължава изявлението. Exodus е начинът, по който Burning Man се отнася до края на фестивала, когато всички присъстващи напускат пустинята.

Офисът на шерифа на окръг Пършинг се координира с няколко агенции, включително Бюрото за управление на земята и Burning Man Org, за помогнете на присъстващите да се подслонят на мястото на събитието. Говорителят на офиса на шерифа каза пред CBS News в неделя, че „всички те работят заедно, за да се опитат да изведат всички безопасно оттам“, поне отчасти с помощта на превозни средства със задвижване на четирите колела. Не е ясно дали са използвани и други методи за транспортиране.

„Имаше лек до силен дъжд в продължение на няколко часа, причинявайки условия, които направиха на практика невъзможно моторизираните превозни средства да преминат през плажа“, каза офисът на шерифа се казва в съобщението за новини от събота, добавяйки, че подкрепя решението на Burning Man да нареди на присъстващите да се приютят на място и отбелязвайки, „Има прогноза за още дъжд през следващите няколко дни, което може да причини допълнителни закъснения и смущения за участниците, които също се опитват да напуснат фестивала като други операции в рамките на Фестивала. 

В допълнение към малки групи от хора, които успяха да напуснат мястото на събитието и „чакаха транспорт“, организиран от Burning Man по време на издаването на съобщението, офисът каза, че „някои превозни средства са успели да излязат от Playa, но тези превозни средства са причинили повреда на повърхността на Playa и това не се препоръчва в момента.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР