Започна протестът под надслов „Оставка на вицепремиера Валери Симеонов!, организиран

...
Започна протестът под надслов „Оставка на вицепремиера Валери Симеонов!, организиран
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания протестират, искат оставката на Валери Симеонов

Започна митингът под надпис „ Оставка на вицепремиера Валери Симеонов! ", проведен от майки на деца увреждания. Десетки протестиращи са се събрали пред постройката на Министерски съвет, като се чака митингът да продължи до 17.30 часа. Движението в региона се реализира безпроблемно.

Повод за протестните дейности станаха думите на вицепремиера Валери Симеонов след съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, че Законът за хората с увреждания е бил стартират като опит да се угоди на една „ група кресливи дами, които спекулират с децата си, изкарвайки на зной и дъжд тези сякаш заболели деца ". Законът беше отчасти подсилен от съвета на 16 октомври.

От Българска социалистическа партия поддържаха настояването на майките за оставката на Валери Симеонов. „ Вицепремиерът Валери Симеонов не може да остане повече на поста си поради думите си за майките на деца с увреждания ", съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова. От Брюксел министър-председателят Бойко Борисов се извини от името на държавното управление за казаното от вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания, а самият Симеонов изясни, че думите му са извадени от подтекста, а в основата на неговото изявление е мнението, че с децата инвалиди се спекулира.

По-рано през днешния ден самият Валери Симеонов съобщи, че не вижда аргументи да подаде оставка макар планувания митинг, тъй като споделя истината и стои зад своите думи. Вицепремиерът разяснява още, че когато съдружните му сътрудници в лицето на Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров изискат оставката му, той ще я даде.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР