Започна пробиването на тръбата на тунел Железница на АМ Струма

...
Започна пробиването на тръбата на тунел Железница на АМ Струма
Коментари Харесай

Започна копаенето на тунел Железница край Симитли

Започна пробиването на тръбата на тунел " Железница " на Автомагистрала " Струма " край Симитли, оповестява БГНЕС.

Скатът на двете тръби е бетониран откъм Симитли и сега на дясната се набиват тръби за така наречен " чадър ". Откъм Благоевград продължава работата по оформяне на площадката.

Търгът за пробиването на тунела беше извоюван от ДЗЗД " Автомагистрала Струма тунел 2018 ", в което вземат участие: " Джи Пи Груп " АД, " Глобал Кънстръкшън " ООД и " ВИА ПЛАН " ЕООД.
 За тунел
За тунел " Железница " АПИ е работила по закон

Министър Аврамова изясни и че договорът е реалност

Двете тръби на тунела ще се пробиват с тунелни багери, които са в базата на компанията в подстъпите към тунела. С ъщинската работа по пробиването на тунела ще стартира на 10 октомври.

Съоръжението ще е с дължина към 2 км и ще бъде най-дългият пътен тунел, изграждан до момента в България.

Изпълнението на поръчката е предоставено на ДЗЗД " Автомагистрала СТРУМА ТУНЕЛ 2018 ", в което вземат участие: " Джи Пи Груп " АД, " Глобал Кънстръкшън " ООД и " ВИА ПЛАН " ЕООД. Стойността на контракта е 185 370 370, 37 лева без Данък добавена стойност. Проектът ще се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година

" ДЖИ ПИ ГРУП " въпреки всичко ще строи тунел " Железница "

След като Върховен административен съд се произнесе в интерес на решението на АПИ за избор на реализатор

Срокът за осъществяване на проектирането и осъществяването на строително-монтажните работи на тунел " Железница " e 1060 календарни дни. Съоръжението ще бъде с две обособени тръби за придвижване в посока, като всяка тръба ще е дълга към 2 км.

Тунелът ще има енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика и т. н. Ще бъде построен и обслужващ тунелен път при южния портал на тунела откъм Симитли, площадка за хеликоптер, два моста над Суха река и подпорна стена.

Припомняме, през феврурари стана ясно, че АПИ и Закон за задълженията и договорите " Автомагистрала Струма Тунел 2018 ", чийто член е и " Джи Пи Груп " АД са подписали контракта за проектирането и строителството на тунел " Железница " . В свое мнение до медиите от " Джи Пи Груп " обявиха, че по този метод вършат услуга на страната , защото не позволяват огромният план да се провали поради скъсените периоди.
 От
От " Джи Пи Груп " услужвали на страната с контракта за " Железница "

Съгласили се да строят, с цел да не се провали проектът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР