Започна приемът на документи за изплащане на парично обезщетение за

...
Започна приемът на документи за изплащане на парично обезщетение за
Коментари Харесай

Жителите на три общини могат да подават документи за обезщетение за имоти по магистралата Русе-Търново

Започна приемът на документи за погашение на парично обезщетение за парцелите, отчуждени за създаване на автомагистралата сред Русе и Велико Търново, намиращи се в землищата на селата Обретеник, Белцов, Стърмен, Полско Косово и Пейчиново, както и на гр. Бяла. Терените се намират в общините Борово, Бяла и Ценово. За задачата притежателите на отчуждените парцели би трябвало да подадат заявление, съпроводено с документ за благосъстоятелност, схема на парцела, настоящо уверение за наследници, уверение за тежести и други Всички инструкции и нужни документи за физически и юридически лица могат да бъдат открити на уеб страницата на Областна администрация – Русе и по-конкретно на следния интернет адрес: https://ruse.egov.bg/wps/portal/district-ruse/administrative-services/samples-documents-payment-benefits/autoban_imoti.

Документите се подават само и единствено в Центъра за административно обслужване на Областна администрация, намиращ се на пл. „ Свобода “ 6, всеки работен ден от 09.00 до 17.30 часа или по пощата посредством лицензиран пощенски оператор.

След това комисия от специалисти на Областната администрация ще прегледа подадените претенции, като ще извърши цялостна оценка на приложените документи. При потвърден юридически интерес и съществуване на всички нужни документи ще се премине към погашение на сумите, избрани в Решение № 744 от 20 октомври 2023 година на Министерски съвет. Парите ще бъдат превеждани по банков път. Агенция „ Пътна инфраструктура “ в качеството си на вложител на обекта, е превела в банка ОББ АД по сметката на Областна администрация – Русе полагащите се парични компенсации на притежателите, чиито парцели са били отчуждени. Те са постановени със упоменатото нагоре Решение на Министерски съвет. В осъществяване на Закона за държавната благосъстоятелност, администрацията стартира да изплаща на притежателите избраните им суми, за които отчуждителният акт – РМС № 744/20.10.2023 г е влезнал в законна мощ, в това число и посредством завършила правосъдна процедура. Областният шеф Данаил Ковачев и неговият заместител Георги Георгиев са основали нужната организация за оптимално бърза инспекция на документите и надлежно погашение на сумите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР