Започна подмяна на уличното осветление на пет булеварда в Хасково,

...
Започна подмяна на уличното осветление на пет булеварда в Хасково,
Коментари Харесай

Подменят осветлението на 5 булеварда в Хасково

Започна замяна на уличното осветяване на пет булеварда в Хасково, заяви кметът Станислав Дечев.

С 200 000 лв. от общинския бюджет следва поетапно промяната на 881 крушки на осветителните тела по пътните артерии " Освобождение ", " Раковски ", Съединение ", " Васил Левски " и " Илинден ". „ Това е към 15 % от цялото улично осветяване “, посочи градоначалникът.

Новите осветителни тела са модерни, димиращи тела, които според от часовете от денонощието и от трафика контролират сами осветеността и по този начин икономисват електрическа енергия. " Тази стъпка е извънредно вярна и превантивна поради ежедневния скок на цените на тока ", разясни кметът. Той даде като образец, че в случай че в предходни години летните сметки за тока на осветлението са били към 70 000 лв., тази година фактурата за август е 160 000 лв..

" Надявам се другата седмица да завърши и публичната поръчка по различен план с външно финансиране за промяна на уличното осветяване в квартал " Болярово " и още 3 села в общината ", сподели още Дечев. По плана на стойност 800 000 лв. ще бъдат сменени 1100 остарели крушки с нови енергоспестяващи.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР