Започна подготовката за евроизборите у нас. Основните партии вече са

...
Започна подготовката за евроизборите у нас. Основните партии вече са
Коментари Харесай

Започна подготовката за евроизборите

Започна подготовката за евроизборите у нас. Основните партии към този момент са образували щабовете си и стартират работа всъщност.

Ако измененията в Изборния кодекс бъдат признати, бюлетината към този момент ще наподобява без номера за партиите и обединенията. Номера ще имат единствено претендентите, с цел да не се стига до феномена 15/15.

Изборите съгласно ЦИК може да са на две вероятни дати – 25 или 26 май. Те са в границите на избраното от Еврокомисията и дават отговор на българския аршин – да са в неработен ден. А за водачи се спрягат доста имена.

Сред тях – Лиляна Павлова при ГЕРБ, Елена Йончева при Българска социалистическа партия и Филиз Хюсменова при Движение за права и свободи, оповестява БТВ.

Формално щабът на ГЕРБ под управлението на Цветан Цветанов занапред стартира работа. Реално – срещите из страната към този момент са факт. На 20 януари ще има и национална среща, с цел да е ясно кой кого и по какъв начин ще номинира.

И в Българска социалистическа партия щабът към този момент работи. Стяга се първо за конгрес на 26 януари, който да утвърди платформата за вота. ЦИК също към този момент се приготвя за идната сложна година.

Активната работа ще стартира след издаване на президентския декрет – не по късно от 60 дни преди вота, или 25 – 26 март. Над 12 хиляди ще са секциите в страната. В чужбина се гласоподава единствено в страни членки на Европейски Съюз. Освен евровота у нас през октомври ще има и локални избори за кметове и общински съветници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР