Започна първото наказателно дело срещу бивш американски президент. Според прокуратурата

...
Започна първото наказателно дело срещу бивш американски президент. Според прокуратурата
Коментари Харесай

Доналд Тръмп се яви пред съда

Започна първото наказателно дело против някогашен американски президент. Според прокуратурата Доналд Тръмп е фалшифицирал документи, с цел да прикрие заплащане за порно актрисата Сторми Даниелс, в подмяна на нейното безмълвие за техни взаимоотношения.

Доналд Тръмп назова " политическо гонене " процеса против него на влизане в постройката на съда в Ню Йорк, където за първи път някогашен американски президент ще бъде съден по наказателни обвинявания. Кандидатът за нов мандат в Белия дом направи малко изказване пред медиите, без да отговори на въпроси на публицисти. 77 - годишият милиардер беше с присъщия си наследник костюм с алена вратовръзка, когато зае мястото си в правосъдната зала в Манхатън. Пред постройката кордон от служители на реда и заграждания осигуряваха реда и спокойствието на фона на рядък митинг против него на противоположния тротоар против съда и обичайно огромния интерес, който всяко появяване на Тръмп провокира. Той дойде от жилището си в " Тръмп тауър " до постройката на съда с конвой от черни коли, следван по въздуха от хеликоптери. Тръмп би трябвало да участва на делото, което се чака да продължи най-малко шест седмици. В момента тече избор на правосъдни заседатели, който ще отнеме към седмица. След това идва редът на свидетелските показания в правосъдната зала.

Делото за " парите против безмълвие "

Това е първият от общо четири процеса против Доналд Тръмп. Делото е за това дали той е откупил мълчанието на порнозвездата Сторми Даниелс, като й е платил 130 000 $, с цел да не разкрива, че е имал извънбрачна връзка с нея и освен това е подправил документи, с цел да прикрие заплащането, завършено като " правни такси ". Това е станало през 2016 година, по време на акцията му за президентските избори. Тръмп пледира почтен и отхвърля да е имал връзка със Сторми Даниълс. Тя твърди, че двамата са имали връзки перз 2006 година, а парите за мълчанието й били дадени от някогашния юрист на Тръмп - Майкъл Коен. Според прокурорите в процеса, заплащането на сумата е единствено част от опитите на Тръмп да попречи на излизането на бял свят на неподходяща информация за него.

Другите каузи и акцията за Белия дом

Той повтаря, че делата против него са опити на демократите на Джо Байдън да провалят акцията му за Белия дом. Това е единственото дело против Тръмп, за което е несъмнено, че ще се организира преди президентските избори на 6 ноември. Наблюдатели го правят оценка като най- незначителното като последствия за обвинения. На Доналд Тръмп му предстоят четири каузи - два на федерално и два - на щатско равнище, като останалите три обвинявания са доста по - тежки.

Обвинен е за щурма против Капитолия на 6 януари 2021 година, в нелегално запазване на класифицирана документи, в опит за подправяне на резултатите от президентските избори в Джорджия през 2020 година На този декор Доналд Тръмп все по-успешно води акцията си за Белия дом, като любимец за номинацията на Републиканската партия, за която към този момент си е обезпечил нужните гласове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР