Започна отстраняването от работа на военнослужещи от сухопътните войски на

...
Започна отстраняването от работа на военнослужещи от сухопътните войски на
Коментари Харесай

Армията на САЩ започна да отстранява военнослужещи без ваксина срещу коронавирус

Започна отстраняването от работа на военнослужещи от сухопътните войски на армията на Съединени американски щати, отказали да се имунизират против COVID-19. По информация на американското издание „ Defense One ”, в четвъртък са били освободени от осъществяване на служебните отговорности шест души, в това число двама командири на батальони с опция от следващо уволняване.

Още към 4 000 бойци и офицери, които до 15 декември не са изпълнили заповедта за наложително имунизиране, са получили писмени уведомления за подхванати по отношение на тях аналогични ограничения.
Изследване в Съединени американски щати: Ограничителните ограничения и страхът от ковид са влошили проблемите с кръвното
Кръвното налягане на хората в Съединени американски щати се е повишило по време на пандемията спрямо интервала преди ковид, сочи ново изследване. И...
Прочети повече
По информация на изданието, цялостен курс на имунизация против COVID-19 са минали 461 209 военнослужещи, което е 96% от общата бройка на сухопътните войски. Още 7 250 бойци и офицери са с сложена първа доза. Категорично са отказали да се имунизират 3 865 военнослужещи. Освен това към 2 000 бойци и офицери са подали молби за освобождение от наложителна имунизация по медицински аргументи или религиозни убеждения. Голяма част от тези молби към момента са на стадий разглеждане.

От януари армейските командири ще предизвикват наложително уволняване на по-малко от 1% от намиращите се на действителна военна работа бойци, които продължат да отхвърлят осъществяване на заповедта за имунизация без утвърдено решение или съществуване на намираща се на стадий разискване молба за освобождение от имунизация, цитира изданието вътрешната заповед.

На 24 август министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин подреди да стартира наложителна имунизация против COVID-19 във въоръжените сили на страната. Във Военноморски сили и Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати крайният период за цялостна имунизация беше 28 ноември, за военновъздушните сили - 2 ноември, а за армията на Съединени американски щати - 15 декември. След тези крайни периоди неимунизираните военнослужещи са застрашени от уволняване, в случай че до този миг не са освободени от имунизация по медицински или религиозни аргументи.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР