Започна отоплителният сезон в Бургас. От Топлофикация - Бургас ЕАД

...
Започна отоплителният сезон в Бургас. От Топлофикация - Бургас ЕАД
Коментари Харесай

Бургас започва отоплителния сезон с биогориво

Започна отоплителният сезон в Бургас. От " Топлофикация - Бургас " ЕАД са подхванали поетапно включване на своите клиенти, макар, че температурите към момента не са паднали под 12 градуса. Това се прави, тъй като при внезапно рухване на градусите системите ще се натоварят внезапно. Сега се зареждат детските градини, учебните заведения и абонатните станции на по няколко блока. Actualno.com беседва с шефа на " Топлофикация - Бургас " ЕАД инж. Христин Илиев:
„ Ние започнахме поетапното стартиране на парното и до сряда би трябвало целият град да е захранен. Въпреки, че отново се чака стопляне го пускаме, а от тук нататък регулаторите ще ръководят подаването. На този стадий всичко е наред – имаме гориво, системите са изправни. “
По отношение на задължения от предходни години инж. Христин Илиев изяснява, че Дружеството към този момент няма отговорности към снабдители: “Дългове нямаме, изчистихме проблемите, които бяха по-скоро от метода на заплащане към нашите снабдители. Имаме обаче длъжници от страна на потребителите. Те са от години обратно и още ги събираме, само че и те сензитивно са намалели. Хората се научиха да си заплащат за получената услуга “.
Най-голямото задоволство на инж. Илиев е, че отоплителният сезон 2019-2020 година Дружеството стартира с казан на биогориво. Това ще понижи зависимостта на отоплението от газовите доставчиците на природен газ и нездравословните излъчвания изхвърляни във въздуха.
„ Въпреки, че главното горива на централата е газ, имаме казан работещ на биогориво с който започваме в този момент сезона и в случай че не ни стигне топлината ще прибавяме топло с газовите котли. Биогоривото е от слънчогледови и сламени пелети. Освен всичко друго, те способстват за сензитивно понижаване на въглеродните излъчвания, които би трябвало да купуваме. Подготвяме още един казан на биогориво и нашето предпочитание е този развой да продължи. Но, защото към този момент е едни, с изключение на него имаме когенерация и газови котли с които си оказваме помощ. Имаме разновидности тъй че, да не се тормозят нашите клиенти “, прибавя шефът на Дружеството.
Абонатите на отоплителното сдружение в Бургас за 25 000. Освен да доставя топлота в домовете им от Дружеството имат упоритост, подобренията в централата да допринесат за по-ниската цена на мегават топлинна сила. Това се прави с цел да не се усилва доста крайният артикул, който заплащат бургазлии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР