Започна онлайн участието на министър-председателя в оставка Бойко Борисов във

...
Започна онлайн участието на министър-председателя в оставка Бойко Борисов във
Коментари Харесай

Борисов на важна среща с лидерите от ЕС

Започна онлайн присъединяване на министър-председателя в оставка Бойко Борисов във втория ден от срещата на върха в Порто. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

В рамките на днешната неофициална сесия на държавните и държавни ръководители на страните членки на Европейския съюз (ЕС) ще бъде разисквано реализирането на Европейския дирек на обществените права на ниво Европейски Съюз и на национално ниво според Стратегическата стратегия на Европейски Съюз за интервала 2019 – 2024 година

В края на срещата на върха водачите на Европейски Съюз следва да одобряват Декларацията от Порто, в която ще бъде изложена тяхната визия за европейския дигитален, екологичен и обективен преход.

В рамките на днешния ден ще се организира също видеоконферентна среща на водачите на Европейски Съюз и Индия. Ще бъде разисквано световното съдействие за създаване на по-устойчива международна здравна система с главен акцент върху подготвеността за бъдещи пандемии и укрепването на Световната здравна организация (СЗО).

Очаква се на срещата европейските водачи да потвърдят своята взаимност с Индия в световната битка с пандемията. Лидерите ще обсъдят и укрепването на стратегическото партньорство сред Европейски Съюз и Индия в региона на търговията, технологиите и свързаността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР