Започна обезопасяването на заседналия край Камен бряг кораб Вера Су

...
Започна обезопасяването на заседналия край Камен бряг кораб Вера Су
Коментари Харесай

Започна обезопасяването на заседналия край Камен бряг кораб

Започна обезопасяването на заседналия край Камен бряг транспортен съд " Вера Су " (Vera SU).

Плавателният съд ще бъде в допълнение укрепен с две котви с очакване на утежняването на времето, което стартира до края на деня. Прогнозата е за мощен север-североизточен вятър и високи талази.

На място дойде катерът " Спасител 1 ". Какво следва оттук насетне в интервенцията ще стане ясно по-късно следобяд, осведоми " Булфото ". Очаква се в следваща интервенция по отчасти разтоварване на товара и опит за изтеглянето на кораба, да се включат влекачи, плаващ кран и баржи.

Със заповед на транспортния министър Христо Алексиев, през вчерашния ден следобяд, беше оповестено страната да стартира незабавни дейности по освобождението натоварения с азотен тор транспортен съд. В заповедта е заложено разтоварване на товара, извеждане на кораба от плитчините на морето в Яйлата, след което и кораба и товара да бъдат арестувани, до момента в който не бъдат възобновени направените от страната разноски при интервенцията от корабособственика. Времето за разтоварване на Vera SU изтича, тъй като от вторник времето ще направи избавителната интервенция невъзможна.

Инцидентът с плавателния съд се случи тъкмо преди една седмица и досега не са подхванати никакви дейности нито от страна на корабособственика, нито от страна на държавните институции за неговото извеждане от плитчините.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР