Започна обезопасяването на свлачището край русенското село Пиргово, което миналия

...
Започна обезопасяването на свлачището край русенското село Пиргово, което миналия
Коментари Харесай

Взривиха свлачището край русенското село Пиргово

Започна обезопасяването на свлачището край русенското село Пиргово, което предишния месец засипа пътя за помпена станция и бунар на ВиК и повреди водопровода. Вчера беше взривена част от рисково надвисналите земни маси. Днес разчистването ще продължи.

Пиргово, Иваново

Свлачището от години основава проблеми с водоподаването към селата Пиргово и Мечка. При по-силни превалявания или щедро снеготопене огромни земни маси неведнъж падат на платното и го блокират, а от удара водопроводните тръби под него се пукат. В резултат на сриването е затруднено обслужването на помпената станция и кладенеца на ВиК и е стеснен достъпът до вилната зона край селото. Затова от Община Иваново са решили да наемат компания да взриви рисковите сектори.
Пламен Дончев - заместник-кмет на община Иваново: Това е методът към помпена станция " Пиргово ". Всяка година се засилва свлачището и основава проблеми. С тези следени гърмежи целим това - да се отстрани компрометираната земна маса, с цел да нямаме отсега нататък проблеми с водопровода и помпената станция.
При последвалия следен гърмеж се оказа, че свлачището не е задоволително обезопасено. Затова и профилираните екипи ще повторят процедурата в ранния следобяд. От Община Иваново чакат средствата за обезопасяването на свлачището да им бъдат възобновени от Комисията по бедствия и повреди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР