Започна монтирането на шатрите за Алея на книгата, видя репортер

...
Започна монтирането на шатрите за Алея на книгата, видя репортер
Коментари Харесай

Започна монтирането на шатрите за Алея на книгата. Част от варненци негодуват

Започна монтирането на шатрите за " Алея на книгата ", видя кореспондент на Varna24.bg .

Те се разполагат по ларгото. Както ви съобщихме при започване на месеца стана ясно, че единствено в лявата част на бул. " Сливница " (от хотел " Черно море " до входа на Морската градина) ще остане свободна от щандовете и шатри.

До това решение се стигна, откакто от ЕСУТ предложиха на Асоциацията, уредник на събитието, други разновидности за място за осъществяване на мероприятието, за да не се затруднява придвижването на хора по ларгото - пренасяне с към 300 метра и слагане на шатрите на площада до постройката на Община Варна, на алеята зад Морското казино, на ул. " Михаил Колони " или на площад " Независимост ". От Асоциацията обаче отхвърлиха изрично предложенията, както и молбата да понижат размера на шатрите, които разполагат по ларгото на Варна. 

Все отново страните реализираха съглашение. " Алея на книгата " във Варна ще се организира от 28 юли до 6 август. За поредна година Община Варна поддържа събитието. По данни на дирекция " Култура и духовно развиване " общината освен обезпечава безвъзмезден достъп до ларгото за осъществяване на " Алеята на книгата ", само че заплаща и наем на Асоциация " Българска книга " за една шатра, която варненски създатели и издателства могат да употребяват гратис. За интервала от 2010 до 2022 година общината е платила на Асоциация " Българска книга " над 55 500 лева

Част от варненци обаче недоволстват против шатрите. През деня се минава, само че вечерта е пъкъл. Това е главната артерия, която води хората към Морската градина. Стълпотворението е извънредно. То и без тези шатри сме нагъчкани, а те още повече пречат, разясняват част от варненци. Други пък се радват, че " Алеята на книгата " още веднъж ще гостува в морския град.

Не трябваше Общината да отстъпва - " Алеята " е най-добре да бъде в градинката до Историческия музей, споделят опониращите.

За тях може, за нас не може, причисляват се и занаятчии. Книги се продават по книжарници. Ние не можем да си позволим наемане на търговски обекти. Двоен е аршинът на Общината към изложители във Варна, безапелационни са занаятчиите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР