Започна литийното шествие, което ще съпроводи патриарх Неофит в последния

...
Започна литийното шествие, което ще съпроводи патриарх Неофит в последния
Коментари Харесай

Започна литийното шествие! Лафет от гаубица пренася тленните останки на патриарха НА ЖИВО

Започна литийното шествие, което ще съпроводи патриарх Неофит в последния му път. Освен духовници, доста хора са пристигнали да изпратят Негово Светейшество.
Прочетете още
Траурен звън от прозвуча от камбанарията на патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ". Тленните остатъци на патриарха ще бъдат пренесени с лафет от времето на цар Борис Трети - точно с него царят е бил изпратен в последния си земен път. За разлика от 1943 година, когато лафетът е бил теглен от коне, през днешния ден това ще направи военна машина.

Ковчегът с тялото на патриарха ще бъде изнесен от храма и ще потегли в посока храм " Св. Неделя ".

То ще премине през централните улици на София – „ Оборище ”, „ Георги Раковски ”, бул. „ Цар Освободител ”, бул. „ Княгиня Мария Луиза ” и ще приключи в храма „ Света Неделя

Част от събралите се миряни си спомниха за положителните думи и каузи на Негово Светейшество.

" Това, което ме докара е моята откровена религия, моята съпричастност към БПЦ мисля, че православните християни всички ние сме обединени. "

" За мен това е мотив човек да направи равносметка за личния си живот да оцени качествата си и минусите си и в случай че може да се смири. "

Мерките за сигурност в центъра на София са засилени, а улиците, по които ще премине литийното шествие, ще бъдат краткотрайно затворени.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР