Започна лидерската среща в Народното събрание.Президента Радев връчи третия мандат

...
Започна лидерската среща в Народното събрание.Президента Радев връчи третия мандат
Коментари Харесай

Нинова се изненада, че председателите на ПП и ДБ ги няма на лидерската среща

Започна лидерската среща в Народното събрание.

Президента Радев връчи третия мандат на БСП. В сложни моменти сме проявявали отговорност и сме търсили разговор. Всички сме наясно, че се намираме в политическа рецесия. Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова в началото на лидерската среща в опит за сформиране на държавно управление с третия мандат, написа novini.bg.

Нашето желанието ни е да приказваме по какъв начин, преодолявайки политическата рецесия, можем да помогнем за решаването и на другите рецесии С цялостното схващане че сме разнообразни и ще останем такива. Отправихме покана от всички политически партии, водени от желанието да намерим диалози в името на България., сподели още тя. 

Нинова уточни, че са сюрпризирани, че ги няма ръководителите на „ Продължаваме Промяната ” и „ Демократична България ”.

Направихме сериозен разбор на препоръчаните от партиите заявления. Извеждаме четири въпроса, които съществуват във всички стратегии на всички партии. Явно тези цели са единствено на думи. Търсим това, което ни сплотява. Това са Плана за възобновяване, Бюджет за 2023, приемането в Шенген и правосъдна промяна. Много европейски страни вложиха средствата от ПВУ в своята стопанска система, обучение, инфраструктура. Поради политическата рецесия ние, освен се забавихме, само че носим вреди. България не може да остане без бюджет. Временното решение за удължение на бюджет 2022 ще изправи пред провокации всички системи. На трето място единомислещи сме, че България би трябвало да стане част от Шенгенското пространство. И четвърто всички желаеме правосъдна промяна. Тези цели са декларирани от сътрудниците, които в този момент отсъстват. Днес пред нас стоят тези четири значими въпроса, посочи още Нинова. 

Тя приключи с един апел: Ако има предпочитание, ще се откри метод. Ако няма предпочитание – ще се откри причина. Изправени сме пред редица провокации и би трябвало да поемем отговорността. Благодаря Ви че се отзовахте на тази среща. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР