Започна лидерската среща между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната – Демократична

...
Започна лидерската среща между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната – Демократична
Коментари Харесай

Борисов: Да намерим начин за правителство с първия или втория мандат. Петков: Няма да подкрепим…

Започна лидерската среща сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната – Демократична България ” в Народното събрание.
На масата за диалози от страна на ГЕРБ-СДС седнаха Бойко Борисов, Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Даниел Митов и Румен Христов.
Представителите на ПП-ДБ на срещата са Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев.
Срещата е по самодейност на ГЕРБ, а задачата е да се обсъдят опциите за сформиране на държавно управление с първия мандат.
„ От резултатите от изборите това са партиите, които са се показали най-добре на последните два вота. Считаме, че в сегашната обстановка би трябвало да намерим метод да съставим държавно управление дали в първия, или във втория мандат. Отиването на нови избори ще даде същия или сходен резултат ”, счита Борисов.
Лидерът на ГЕРБ счита, че двете партии би трябвало да употребяват времето в Народното събрание за приемането на бюджет с 3% недостиг. „ Да го създадем дружно и отговорно ”, прикани той.
„ Винаги сме подготвени да приказваме за политики, само че държавно управление с първия мандат няма да подкрепим ”, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков.
Той акцентира, че целите за обединението ПП-ДБ са постигането на 3% бюджетен недостиг, запазването размера на налозите, избягването на съкращения в обществената стратегия.
„ Има и други секторни политики, за които сме отворени да приказваме – енергетика, правосъдна промяна ”, сподели още Петков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР