Започна кампания за набиране на проекти, които ще се финансират

...
Започна кампания за набиране на проекти, които ще се финансират
Коментари Харесай

Започна набирането на проекти за финансиране по проект „Красива България“

Започна акция за набиране на планове, които ще се финансират през 2021 година по стратегия „ Красива България “ на Министерството на труда и обществената политика.

Допустими претенденти в акцията на план „ Красива България” са общините, регионалните шефове, държавните институции и контролните органи, които са притежатели на обектите, включени в плановите оферти.

Документи могат да се подават от през днешния ден (14 септември) до 6 януари 2021 година

Бюджетът за едно планово предложение би трябвало да е сред 60 000 и 400 000 лева с Данък добавена стойност. По ограничения М01 и М02 от „ Красива България” ще се отпускат най-вече 120 000 лева с Данък добавена стойност, а съфинансирането от претендента би трябвало да е минимум 50% от общия му бюджет.

По мярка М02-01 оптималната сума, която ще се отпуска е 180 000 лева с Данък добавена стойност за план, а претендентите ще би трябвало да обезпечат минимум 30% от общия бюджет.

През тази година по плана на социланото министерство са финансирани 50 оферти за възстановяване на публичната среда и обществената инфраструктура. От тях 48 са на общини, а останалите са на Районния съд – гр. Ардино и на Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков”. Общата стойност на плановете е 8,6 млн. лева От тях 3,7 млн. лева са обезпечени по КБ, а останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

За реализацията на 50-те плана са наети 552 лица, от които 190 регистрирани в бюрата по труда безработни. Към момента осъществяването на 22 плана е приключено.

В рамките на 50-те планови оферти се организират и 12 квалификационни курса, които ще спомогнат за образованието и за последващата сполучлива реализация на пазара на труда на 145 незаети лица.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР