Започна извозването на заразените с фипронил яйца и птици от

...
Започна извозването на заразените с фипронил яйца и птици от
Коментари Харесай

Извозват заразени с фипронил яйца и птици към два екарисажа

Започна извозването на инфектираните с фипронил яйца и птици от фермата в село Поликраище към два екарисажа в страната. Най-вероятно болестта е тръгнала от препарати за отнасяне на тревни площи, това съобщи за „ По света и у нас " шефът на фермата лекар Ивайло Къдрев. По думите му незабавно откакто е открита наднормената централизация на веществото в продукцията, е спряна използването на този препарат. Министърът на земеделието и храните Румен Порожанов съобщи, че сега се правят инспекции и за инфектирано птиче месо в цялата страна.

Велико Търново

До момента близо 18 000 птици и над 1 милион яйца инфектирани с фипронил от птицефермата в Полкраище са били унищожени. Извозването към екарисажите продължава, до цялостното очистване на инфектираните артикули, съобщи министърът на земеделието и храните Румен Порожанов..
Румен Порожанов - министър на земеделието и храните: „ Имайте поради, че приказваме за стада, които са настоящи и те всекидневно снасят яйца, които са сега са под забрана и се унищожават. Разбира се, взимаме и спомагателни проби, до момента в който се почисти всичко в това, което ще бъде налично, приказвам те ще унищожат част от стада или най-много над 35 седмици кокошки! "
Министър Порожанов увери, че в комерсиалната мрежа няма месо, съдържащо рисковото вещество.
Румен Порожанов - министър на земеделието и храните: „ Това което се прави, вършим инспекции и на това, вършим инспекции в това число и на бройлери, ще го оповестим като тези, само че нямаме такива проби, бройлерите не са кокошки носачки, тъй че сега не можем да приказваме, само че вършим инспекции, които са негативни! "
От управлението на птицефермата в Поликраище са безапелационни, че от момента на възбраната на инфектираната продукция нито едно яйце не е излязло от фермата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР