Започна извозването към Скопие на ранените по време на автобусната

...
Започна извозването към Скопие на ранените по време на автобусната
Коментари Харесай

Местят ранените на АМ "Струма" в болница в РСМакедония

Започна извозването към Скопие на ранените по време на автобусната злополука на Автомагистрала „ Струма “, заяви македонската организация МИА. Първите двама приети в болница в болница „ Пирогов “ ще бъдат изписани през днешния ден, на следващия ден други двама, двама на 30 ноември и един – на 1 декември. Ранените са в положително и устойчиво здравословно положение.

Раненият сръбски жител ще бъде откаран в Сърбия, а македонските – в Скопие, като организацията по превозването им е поверена на министерството на опазването на здравето, съобщи македонският външен министър Буяр Османи. Пострадалите ще бъдат настанени първо в лечебни заведения, до момента в който не се реши, че могат да бъдат освободени за домашно лекуване.

За превозването на тленните остатъци на починалите ще бъде квалифициран проект за деяние от страна на работна група, отпред на която е Османи. Правителството ще поеме всички разноски по превозването и погребенията на жертвите.

Очакванията са това да се случи идната седмица, откакто завърши идентифицирането на труповете. „ Имахме среща с няколко компании, които ще бъдат ангажирани с превозването, а през идващите дни планираме и срещи със фамилиите, с цел да разберем техните претенции за предаване на телата “, сподели още Османи.

При спомагателния оглед през вчерашния ден на мястото на злополуката е намерено още едно тяло, с което общият брой на починалите стана 45, напомня БГНЕС.

Министърът на вътрешните работи на районен съд Македония Оливер Спасовски заяви, че е обезпечен биологичен материал от родственици на починалите пасажери, а получените ДНК профили са предадени на прокуратурата.

Според Спасовски, рейсът на „ Беса транс “ е бил механически изправен и с годна регистрация до 13 октомври 2022 година Последният механически обзор е бил изработен на 5 октомври.

Вчера министърът на превоза и известията на районен съд Македония Благой Бочварски заяви, че изгорелият рейс с регистрационни номера СK0284 БA не е докладван от притежателя в единната електронна база данни на министерството, рейсът няма годен лиценз, а за транспорт на пасажери е употребило невалидно уверение, което се отнася за различен рейс, напомня БГНЕС.

Автобусът се възпламени на 23 ноември през нощта на автомагистрала „ Струма “. До момента не е ясно какво се е запалило в рейса, който е изгорен за 5-6 минути. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР