Започна извънредното заседание, свикано от председателя на Столичния общински съвет

...
Започна извънредното заседание, свикано от председателя на Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Николов за ситуацията с мигрантите: Амбицията ми не е само да работим с цифри, но и да чуваме гражданите

Започна изключителното съвещание, свикано от ръководителя на Столичния общински съвет Цветомир Петров. Общинските съветници ще прегледат тематиката за сигурността в София. В самото начало на съвещанието те уважиха паметта на патриарх Неофит с минута безмълвие.

Според Любомир Николов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи, има спад на закононарушенията и увеличение на разкриваемостта им.

" Моята упоритост не е единствено да работим с числа, само че и да чуваме жителите. Да знаем във всеки един миг какви са техните проблеми и да подсигуряваме сигурността им. Скритата латентна престъпност е камшик за нас и жителите би трябвало да са нашия натурален сътрудник в борбата с престъпността ", сподели той.

От своята страна ръководителят на Държавна организация за бежанците към Министерски съвет Мариана Тошева съобщи, че за тях като организация е извънредно значима противоположната връзка с жителите.

" Да, тя е сериозна. Аз също съм гражданин на Овча Купел, а синът ми учи в Нов български университет и следим какво се случва. Освен частните компании, които охраняват нашите центрове, поддържат връзка с способените органи - в тази ситуация с 6-то РПУ. Центъра е с потенциал от 700 места, ние го поддържаме с потенциал от към 400, тъй като е извънредно амортизиран. В центровете има вечерни часове и поставяме старания да се съблюдават. Има система от санкции, най-тежкото е да се реалокира лицето в център от затворен вид. Още преди 6-7 години с районният кмет на Витоша направихме пробив и започнахме да взимаме фамилии бежанци. Можем да ги приобщаваме и да не се приказва за мигрантите като проблем ", сподели тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР