Започна изграждането на достъпна среда на три кръстовища по булевард

...
Започна изграждането на достъпна среда на три кръстовища по булевард
Коментари Харесай

В „Тракия” изграждат достъпна среда по основни пътни артерии

Започна построяването на налична среда на три кръстовища по бул. „ Освобождение”, заяви кметът на „ Тракия” Костадин Димитров. На пресичанията с улиците „ Вълко Шопов”, „ Димитър Ризов” и „ Недялка Шилева” тротоарите се скосяват и инфраструктурата се построява според нормативните условия.

„ По този метод се стремим да осигурим еднакъв достъп до градската среда на нашите съграждани в неравностойно състояние, както и да създадем улеснение на родителите с детски коли и на велосипедистите”, съобщи Костадин Димитров.

Той добави, че следва да бъде построена налична инфраструктура и на кръстовището на улиците „ Съединени” и „ Шипка”. По-рано тази година в три жилищни входа в регион „ Тракия “ бяха сложени електрически подемни платформи, осигуряващи наличната жилищна среда за хората с увреждания - вход „ А “ на блок 148, вход „ Б “ на блок 216А и вход „ Г “ на блок 265.

Това стана по съставен елемент K1 на Националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност към Министерството на труда и обществената политика. Експертите от районната администрация оказаха цялостно подпомагане на заинтригуваните лица при набирането, правенето и съгласуването на нужната документи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР