Започна изграждането на автомагистралата Русе - Велико Търново. Днес се

...
Започна изграждането на автомагистралата Русе - Велико Търново. Днес се
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Русе е центърът на магистралите, които искаме да развием от пристанищата на Егейско море към Румъния, Молдова и Украйна

Започна построяването на автомагистралата Русе - Велико Търново. Днес се състоя символичната първа копка, наоколо до пътя Бяла - Ценово в наличието на премиераакад. Николай Денков, министърана районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, зам.-председателяна Народното събрание Росица Кирова, представители на централната и локална власт.

Изграждането на автомагистралата Русе – Велико Търновое един от главните цели на държавното управление, съобщи по време на церемонията министър-председателят акад. Николай Денков.

Проектното трасе на автомагистралата с дължина 133 км и е разграничено на три сектора: Русе - Бяла, обход на град Бяла и Бяла - Велико Търново. Изграждането ѝ стартира с 8-километрова права, която е в землището на община Ценово, Русенско. За нея има подготвен механически план, приключени отчуждения и издадено позволение за градеж. За останалата част от автомагистралата продължава правенето на техническите планове и теренното застраховане на трасето, разяснява министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

Автомагистралата Русе - Велико Търново ще стартира от Русе и ще доближава до град Дебелец, където трафикът се разделя в посока проход „ Шипка “ и Прохода на Републиката. Трасето е с автомагистрален габарит с две дейни и една спешна лента за придвижване в посока, междинна разграничителна линия и банкети. Предвидени са нужните пътни възли и връзки, с цел да може жителите от обособените обитаеми места да имат бърз и комфортен достъп до трасето на аутобана.Срокът за осъществяване на плана е 5 години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР