Започна хаосът с делата от Специализирания съд. След закриването на

...
Започна хаосът с делата от Специализирания съд. След закриването на
Коментари Харесай

Започна хаосът с делата от Специализирания съд

Започна хаосът с делата от Специализирания съд. След закриването на профилираното правораздаване на 28 юли т. година стотици томове следствия против банди, основани да грабят, мамят, палят, пребиват, изнудват хората, потеглиха към
прокуратури и съдилища в цялата страна
След закриването на профилираното правораздаване на 28 юли т. година стотици томове следствия против банди, основани да грабят, мамят, палят, пребиват, изнудват хората, потеглиха към прокуратури и съдилища в цялата страна, написа „ 24 часа “.
Къде да отидат, се дефинира от това къде са
осъществени закононарушенията. Тези каузи, които към този момент са стартирани, останаха в Софийския градски съд.

Къде да отидат, се дефинира от това къде са осъществени закононарушенията. Тези каузи, които към този момент са стартирани, останаха в Софийския градски съд.
Хаосът с някогашните каузи на закрития Специализиран съд,
за който месеци наред предупреждаваха и от съда, и от прокуратурата, към този момент е реалност. Причината – няма ясни инструкции по какъв начин се разпределя подсъдността на към този момент започнатите процеси.

По тях има най-малко трима подсъдими, които са от разнообразни обитаеми места, а самите закононарушения нормално са осъществявани на друго място.
Затова и съдилищата влязоха в лингвистични разногласия.
Безусловно сред сформирането на проведена незаконна група и ръководенето не може да се сложи знак на еднаквост, доколкото смисъла на думата “сформирам ” значи формирам, провеждам, сътворявам, учредявам… а действителното значение на думата “ръководя ”, е напълно друго, обвързвано
с управнически функционалности, направляване, напътстване, дирижиране…
Това написа в предписание на арбитър от Софийския градски съд.

Етимологията и лингвистиката влязоха в кориците на делото, откакто две съдилища не можаха да се схванат кой да гледа развой за каналджийство на мигранти.
След закриването на профилираното правораздаване се оказа,
че някои каузи в правосъдна фаза не могат да тръгнат поради разногласия за подсъдност.

Заради многото подсъдими – неведнъж всеки от друг град, както и поради това, че става въпрос за серия закононарушения, осъществявани на разнообразни места, съдилищата си трансферират делата като парещ картоф, а от време на време и повдигат спор за подсъдност пред Върховен касационен съд.
Един от тези случаи е разногласието сред Софийския градски
(СГС) и Софийски областен съд (СОС) кой да гледа делото за каналджийство против проведена незаконна група (ОПГ) с трима подсъдими – Ив. Г., Б. Ант. и Ст. Б.

Освен за присъединяване в ОПГ и за незаконен трафик на мигранти ръководителят на групата Ив. Г. има и обвиняване за нелегално владение на оръжие.

Досъдебното произвеждане в Регионална дирекция “Гранична полиция ” – Драгоман, е почнало през 2019 година, а закононарушенията, за които са повдигнати обвинявания,
са осъществени в интервала от 8 юли до 12 октомври 2019 година
Прокурор от Специализираната прокуратура на 27 май 2022 година е внесъл в спецсъда обвинителния акт, планувано било разпоредително съвещание за 4 юли 2022 година, само че не е даден ход заради отсъствие на бранителите на обвинените.

На 13 юли съдията докладчик и ръководител на състава, е прекратил производството след закриването на профилираното правораздаване.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР