Започна делото срещу прокурорския син от Перник – Васил Михайлов.

...
Започна делото срещу прокурорския син от Перник – Васил Михайлов.
Коментари Харесай

Прокурорският син от Перник пред съда: Не съм нарушил домашния арест, не знаех, че не мога да отида до отсрещния тротоар

Започна делото против прокурорския наследник от Перник – Васил Михайлов. В правосъдната зала трябваше да се появят 9 потърпевши лица. Малко преди началото на правосъдния развой се оказа, че в залата участва единствено едно – Кевин Каров, оповестява NOVA.Част от потърпевши, през своите юристи, обявиха, че желаят да вземат участие в процеса като частни обвинители и цивилен ищци. Те са подали молби за цивилен искове на обща стойност 40 000 лева.срещу Михайлов.

Адвокатът на обвинения – Велин Велинов, настоя мярката на Михайлов да бъде изменена в по-лека, защото ставало въпрос за млад мъж, който живеел в “здрава фамилна среда ”.

Велинов настоя и делото да бъде върнато на Софийска районна прокуратура за премахване на пропуски в досъдебната фаза. От обвиняването обаче са безапелационни, че няма позволени неточности. А мярката за неотклонение “задържане под стража ” е нужна, защото към този момент съдът е определил, че Михайлов е нарушавал принудата. Обвиненият изясни, че не е нарушил домашният арест, защото не знаел, че не може да отиде до отсрещния тротоар, преди да стартира да извършва присъдата.

Припомняме, че против Васил Михайлов има 8 обвинявания, измежду които: 2 за хулигански прояви, 3 за междинни телесни повреди, 2 за леки телесни повреди и 1 за закана за ликвидиране. Преди дни от прокуратурата оповестиха, че Михайлов ще дава отговор и за закана за ликвидиране против надзорник от Централния софийски затвор. Той е изместен в Бобов дол, тъй като рисувал нацистки знаци в килията си, както и влизал в спорове с други лишени от независимост.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР