Започна българо-румънското противоминно учение Посейдон 2018, на което българските Военноморски

...
Започна българо-румънското противоминно учение Посейдон 2018, на което българските Военноморски
Коментари Харесай

Започва учението на НАТО Посейдон 2018 в териториалните...

Започна българо-румънското противоминно обучение " Посейдон 2018 ", на което българските Военноморски сили и Бургас са домакини. То се организира в интервала 9-17 ноември в териториалното море и прилежащата зона на Република България, в оповестените полигони. Учението е планувано и ще се управлява според стандартите и процедурите на НАТО.

" Посейдон 2018 " е ориентирано към рационализиране на равнището на подготовката на персоналния състав от Военноморски сили по обмисляне и осъществяване на противоминни дейности в съдружен формат.

В него ще вземат участие фрегата " Смели ", минният ловджия " Цибър ", базовият миночистач " Прибой ", рейдовите миночистачи " Капитан-лейтенант Кирил Минков ", " Капитан-лейтенант Евстати Винаров ", хидрограните катери " Контраадмирал Сава Иванов " и " Капитан I Ранг Борис Рогев " от състава на българските Военноморските сили, миночистачът D.Nicolescu от Румънските Военноморски сили, миночистачът Evropi от гръцките Военноморски сили както и корабите от състава на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) в Средиземно море.

В групата с изключение на българският миночистач " Цибър " вземат участие флагманът FGS Rhein от немските Военноморски сили, испанският миночистач SPS Turia, и турският миночистач TCG Erdemli.

Щабът за надзор на учението се развръща в Пункта за базиране Бургас на Флотилия бойни и спомагателни кораби - Военноморски сили.

На 10 ноември от 13 часа до 15 часа в региона на Морска гара - Бургас корабите, участващи в учението, ще бъдат отворени за посещаване от жители и посетители на града.

На 12 ноември от 10 часа в зала " Петя Дубарова " на Културен център " Морско казино " в гр. Бургас ще се организира конференция на командира на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО и командирите на кораби, участващи в учението.

news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР