Заплатите в МВР трябва да се увеличат със справедливия процент,

...
Заплатите в МВР трябва да се увеличат със справедливия процент,
Коментари Харесай

Радев отряза полицаите за по-високи заплати още преди протеста

Заплатите в Министерство на вътрешните работи би трябвало да се усилят със справедливия %, търсим го. Това разгласи в коридорите на Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев във връзка митинга на чиновниците в системата, съобщи Българска национална телевизия. Един от главните мотиви за него е настояването на униформените за по-високи хонорари. Вътрешният министър уточни още, че такова няма опция да има през тази година, както желаят синдикатите. Според Радев обаче е допустимо заплатите на служителите на реда да бъдат вдигнати следващата година.

Няма напрежение, най-малко от моя страна не виждам такова. Такова чувство имам и от последното съвещание на Съвета за обществено партньорство, там безусловно се договорихме, изясни министърът. Но на въпроса дали ще има митинги, откакто са постигнали съгласие по всички въпроси със синдикатите, означи, че те не са приели да анулират демонстрацията. "Аз не го разбрах това, само че вратата е отворена, ние сме в разговор ", акцентира още Радев.

Той счита, че служителите на реда имат съображение да желаят по-високи заплати и управлението на Министерство на вътрешните работи разисква въпроса както с профсъюзите, по този начин и с държавното управление. "Очаквам това да се случи, не съм оптимист за тази година. Вероятно от началото на идната ", сподели вътрешният министър. Той добави и че би трябвало заплатите на служителите на реда, тези, които са на терен, на пожарната, на чиновниците с полицейски функционалности да бъдат сравними. И означи, че персоналното му мнение също е, че има проблем с възнагражденията на тези чиновници на Министерство на вътрешните работи. Министърът поддържа тезата си и с казуса, който ведомството му изпитва с набирането на фрагменти. "След като няма искащи да заемат тези позиции, значи, че един от проблемите е ниското възнаграждение ", сподели Радев.

Той разгласи и че точно върху това е фокусът на политическото управление на ведомството. "Запознат съм с бюджетните процедури, технологията и си мисля, че покачването може да стане след Нова година. Не знам за какво те държат това да стане неотложно ", разяснява още вътрешният министър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР