Заплатите на държавните служители и всички пенсии ще бъдат увеличени

...
Заплатите на държавните служители и всички пенсии ще бъдат увеличени
Коментари Харесай

Ердоган вдига минималната пенсия с 30 % до 541 лева

Заплатите на държавните чиновници и всички пенсии ще бъдат увеличени с 30 % от 2023 година

Това разгласи президентът Реджеп Тайип Ердоган през днешния ден пред парламентарната група на неговата Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

Вчера той беше оповестил 25 на 100 нарастване, само че след съвещания с министрите, Ердоган разгласи, че нарастването на пенсиите и заплатите не е задоволително и те ще бъдат увеличени с 30 на 100.

Също по този начин прага за минималната пенсия се подвига от 3500, на 5500 турски лири (541 лв).

" Ние преглеждаме последните 20 години единствено като въведения и желаеме мощна поддръжка от нашата нация за финален път на изборите през 2023 година

Ще вложим всички сили в тези избори, това не е началото, това е финалът, по този начин ще го реализираме.

Миналата година осигурихме 50 % държавна поддръжка за електрическа енергия и 75 % за природния газ. В края на март пускаме в употреба първата фаза на Черноморския газ ", съобщи Ердоган, представен от Марица.

Тези дни в Турция интензивно се приказва за възможни предварителни президентски избори, преди постоянната дата през юни 2023 година

Президентът Ердоган отговори на въпроси на публицисти в Народното събрание след днешното изказване. Попитан дали датата на изборите ще бъде преместена или не, президента разгласи: „ Каквото се търси от обществото, е и в нашия дневен ред. Защото ние се ориентираме от това, което се приказва обществено “, отговори той.

От друга страна, отговаряйки на въпроса по кое време ще бъде оповестена датата на изборите, Ердоган употребява фразата  " Не и до момента в който водите не се успокоят ".

Годишната инфлация в Турция внезапно се забави от 84,4 % през ноември 2022 година до 64,3 % през декември, откакто доближи връх до 85,5 % през октомври предходната година, демонстрират данни на Турския статистически институт (TÜİK).

„ Навлязохме в интервал на емфатичен спад на инфлацията от ноември и приключихме 2022 година на равнище под инфлационната цел в средносрочната стратегия “, разгласи министърът на финансите и финансите Нуреддин Небати.

Правителството ще продължи да ползва политики за битка с инфлацията, без да провокира безработица и закъснение на икономическия напредък, добави министъра.

„ Защитихме покупателната дарба на нашите жители посредством ограничения, които предприехме, и възстановяване на заплатите “, заключи Небати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР