Заплатите на 53 000 служители в държавната администрация ще бъдат

...
Заплатите на 53 000 служители в държавната администрация ще бъдат
Коментари Харесай

Кабинетът одобри увеличение на заплатите за 53 000 служители в държавната администрация

Заплатите на 53 000 чиновници в държавната администрация ще бъдат увеличени със приблизително 283 лв. със задна дата от 1 януари, реши държавното управление в оставка като утвърди през днешния ден разпореждане за превъзмогване на диспропорциите във възнагражденията на чиновниците в държавната администрация. С него се разпределят общо 268 млн. лв., залегнали в бюджета за тази година за унищожаване на разликите в заплащането в обществената сфера.

По-рано денем по време на държавното съвещание чиновници се събраха на митинг пред Министерския съвет поради опасения, че средствата няма да бъдат отпуснати. Протестният протест беше проведен от Федерацията на самостоятелните синдикати от държавното ръководство и организации (ФНСДУО) към КНСБ и Синдиката на административните чиновници „ Подкрепа “.

Като % нарастванията варират сред 12 и 18% и са сред 200 и 300 лв.. Хората с най-ниски приходи получават най-голям % – към 900 от чиновниците са с минимално заплащане и при тях растежът е 21%, съобщи Българска национална телевизия.
25,7 млн. от средствата са за повдигане на заплатите на чиновниците в НАП;7,1 млн. – за Агенцията за сигурност на храните;3 млн. лева за работещите в ИА “Борба с градушките ”;1,1 млн. за ДА “Архиви ”;5 млн. за АПИ;14,1 млн. за Агенция " Социално подкрепяне " ;6,4 млн. – за Агенцията по заетостта;1,8 млн. за ГИТ;11,1 млн. лева за НОИ;6,2 млн. за Регионалните здравни инспекции;718 хиляди лева за ИА “Рибарство и аквакултури ”,4,9 млн. за Държавна фирма “Земеделие ”.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР