Заплашваният прокурор Ангел Кънев е наблюдаващ прокурор по делото за

...
Заплашваният прокурор Ангел Кънев е наблюдаващ прокурор по делото за
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Заплашваният прокурор взел антиките на Васил Божков

Заплашваният прокурор Ангел Кънев е наблюдаващ прокурор по делото за отнемането на културните полезности на Васил Божков, сочи информация на Lupa.bg.



През 2020 година бяха отнети от хазартния необут 6566 артефакти. Тогава той написа във фейсбук: " Българският народ евентуално в никакъв случай повече няма да види заграбените предмети. Те ще изчезнат като ритона и никой няма да даде пояснение. Представителите на прокуратурата са талибани, които от 8 месеца грабят и унищожават световно-културно историческо завещание. Вече даже не карат артефактите в НИМ, а в незнайни хранилища, откъдето изчезват по-лесно. Умишленото или заради неведение нарушение на закона е закононарушение ".



" Прокурор Кънев пое всички мръсни и нестимулирани поръчки, по тази причина делата за тях започнаха да падат. Той бе употребен като бушон. От 6 месеца не сме го виждали, къде ли изчезна? ", разясняват пред медията ни столични юристи.

Оказа се, че той гледа делата освен на Васил Божков, само че и на алкохолния необут Миню Стайков и братя Бобокови.

На брифинг говорителката на основния прокурор Сийка Милева заяви, че на ул. " Черковна ", в долап на длъжностен кабинет на магистрат, е открит плик, адресиран персонално до него. Подател не е посочен. В плика има патрон 9 мм и няколко хартиени бележки - напечатани отрязъци на обособени думи - " кръв " и " осведомен ". Недопустимо е прокурор да откри в служебния си кабинет такова нещо. Всеки може да си направи извода каква е задачата. Дали е инцидентно, че има текст и с името на столична болница, която сътрудника е посещавал в последните месеци ", разкри Милева. Тя уточни, че постройката на Специализираната прокуратура е охранявана от органите на Министерството на правораздаването.

Предполага се, че някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи е създател на опасността. Ангел Кънев обаче е с защита не от предходната година, както заяви Сийка Милева, а от 2020 година

За него се знае, че през 2021-а Върховната касационна прокуратура го проверява по няколко члена от Наказателно-процесуален кодекс, касаещи закононарушения по работа, персонално облагодетелстване и търговия с въздействие.

Последното се изразявало в приемане на подкупи в изключително огромни размери от няколко знакови предприемачи и следващо вдишване на отговорности пред тях да провежда „ ударна група” за тормоз на лица и компании, които са неуместни на поръчителите.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР