Заплахите за иранска атака срещу Израел са достоверни и реални,

...
Заплахите за иранска атака срещу Израел са достоверни и реални,
Коментари Харесай

Белият дом: Заплахите на Иран срещу Израел са реални и достоверни

Заплахите за иранска офанзива против Израел са достоверни и действителни, съобщи през днешния ден представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, само че отхвърли да даде повече детайлности за възможното време и задачите ѝ.

Президентът Джо Байдън " е бил осведомен неведнъж от екипа си по национална сигурност " и Съединени американски щати имат намерение " да създадат всичко допустимо, с цел да подсигуряват, че Израел може да се отбрани ", добави Кърби.

" Би било неуместно да не оценим личните си позиции в района, с цел да се уверим, че сме уместно готови ", уточни представителят, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кърби още веднъж не даде детайлности за възможни напредвания на американски сили в района.

Рискът от разгръщане на продължаващия спор в Газа се усили след заканите на Иран против Израел, който беше упрекнат за удара, унищожил иранското консулство в Дамаск на 1 април. Тогава починаха 16 души, в това число двама генерали от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) - идеологическата войска на Иран.

Заклет зложелател на Израел и съдружник на " Хамас ", Иран заплаши " да накаже " еврейската страна след унищожаването на консулството му.

Израел и Съединени американски щати са " един до друг ", с цел да се опълчват на Иран, който заплаши да отвърне на неотдавнашния удар против консулството си в Дамаск, съобщи през днешния ден израелският министър на защитата Йоав Галант.

" Нашите врагове считат, че могат да разделят Израел и Съединени американски щати, само че става таман противоположното: те ни сближават и укрепват връзките ни ", сподели министърът в изказване след среща с американския военачалник Майкъл Ерик Курила, който е на посещаване в Израел.

" Готови сме да се пазиме на земята и във въздуха, в тясно съдействие с нашите сътрудници, и знаем по какъв начин да реагираме ", добави Галант.

При визитата си в Израел американският военачалник ще разиска " заканите за сигурността в района ", заяви министерството на защитата на Съединени американски щати. Американският президент Байдън даде обещание на Израел " непоколебима " поддръжка против Иран.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР