Заплахи за организиране на протести отпправяла групата Мангъров към хората

...
Заплахи за организиране на протести отпправяла групата Мангъров към хората
Коментари Харесай

Как групата „Мангъров” заплашвала щаба

Заплахи за образуване на митинги отпправяла групата „ Мангъров ” към хората от Националния действен щаб за битка с ковид. Това разкри основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в предаването „ Карай напряко ” на Нова тв. В седмицата, в която броят на инфектираните с COVID-19 надвиши 100, а инфекционистът доцент Атанас Мангъров хвърли изиска спор с членовете на щаба, доцент Кунчев подвигна завесата за връзките сред специалистите.

„ Някои от членовете на групата, която кани Националния действен щаб на обществен дебат, отидоха прекомерно надалеч. Имаше закани, че ще ни провеждат митинги, че ще намерят хора, които да ни звънят вечер, с цел да ни тормозят ”, описа Ангел Кунчев. „ И последното към този момент се е случвало на ген. Мутафчийски. Получавал е позвънявания в 2 ч. през нощта от разнообразни телефони и хората насреща са му обяснявали, че не схваща от работата си и ковид в действителност няма ”, показа Кунчев.

 „ Доста медии им осигуриха естрада и аз нямам нищо срещу те да показват лично мнение. Но аз от тях чух доста нелепости. Не виждам основа, върху която можем да водим теоретичен спор с доктор Мангъров и доктор Първанова ”, сподели доктор Кунчев. Той бе безапелационен, че отправените закани не го тормозят. Тревожел го фактът, че по този метод се наскърбява трудът на доста хора.

„ Не споделям, че сме безгрешни – несъмнено е можело да създадем някои неща и по-добре. Но истината е, че към този момент сме ужасно изтощени и сме на ръба на оцеляването. Затова би трябвало да пестим офанзивите и рецензиите към хората, които се пробват да оказват помощ на обществото ”, безапелационен бе здравният контрольор.

Атанас Мангъров е труженик на всеобщото заразяване с ковид, с цел да се сътвори групов имунитет. Борисов го направи началник на Медицинския съвет към държавното управление, само че единствено две седмици по-късно Мангъров и хората му излязоха с отчет и оповестиха, че се саморазпускат. Оттогава до през днешния ден не престават да атакуват щаба с обвинявания, че ограниченията не са верни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР