Заплахи за живота, стихове и телефонни обаждания: Заседанието на ЦИК.

...
Заплахи за живота, стихове и телефонни обаждания: Заседанието на ЦИК.
Коментари Харесай

Заплахи за живота, стихове и телефонни обаждания: Заседанието на ЦИК


Заплахи за живота, стихове и телефонни позвънявания: Заседанието на ЦИК. Членове на ЦИК получават закани за живота си по телефоните, стана ясно от съвещанието на комисията, което тече сега. Те желаеха Министерство на вътрешните работи да проверява случая, само че в това време се скараха и започнаха да се съпоставят със селски пъдари и да дефинират изявленията си като дебелашки.
Трети пък избраха да четат стихотворения.
„ Заплахи по отношение на физическо оцеляване, кой дърпа конците, на кого служат – всеки от сътрудниците е получил друг по брой и тип известия, в това число и със закани за тяхната целокупност. Моля ЦИК да предприеме нужните дейности за осведоми способените органи за протичащото се с членовете на ЦИК неотложно “, сподели Георги Баханов и заключи, че някой желае ЦИК да работи под опасност и напън. Той предложи застрашените да изпратят до Министерство на вътрешните работи номерата, от които са получени заканите. Те са пристигнали през позвънявания, СМС-и и вайбър.
След него се включи Севинч Солакова,
която изясни, че постоянно гласоподава уверено и че е получила въпроси какъв брой коства. Те ѝ напомнили за стихотворение на Константин Павлов, която тя реши да изчете на сътрудниците си.

„ Аз

безпределно почитам себе си

и държа да ми се има вяра без знамения.

Всичките наранени от мен

полуискрено,

полунарочно

питат

какъв брой коствам.

Колко коствам?

Сигурно ще сбъркате.

Стойността си

самичък ще изчисля

марксически:

Тя е равна

навръх труда

изразходван

в себепроизводството ми на човек “, прочете тя пред комисията и насгоя позвъняванията да престанат, защото решението на ЦИК за анулация на машинния избор към този момент е обжалвано пред Върховен административен съд.
Ерхан Чаушев удостовери, че също е бил заплашван.
Номерата са били и от страната, и от чужбина. Заговори и за фейсбук групи за напън. „ Романтизмът от дълго време мина. Ако ще връщаме мутренските времена, е друга работа “, сподели той.

Изказването му обаче провокира Цветозар Томов да се обърне към председателката на ЦИК: „ Моля ви да поддържате реда в залата и да не позволявате никой член на комисията да крещи като селски пазач “.
„ Сензорните усещания на обособените членове
надали са изключително мерило, с цел да се дават дебелашки избрания за този, който не може да излезе от личните си сензорни усещания “, отговори му Чаушев, а Томов му върна, че го е приел като комплимент.

ЦИК ще изпрати писмо до министъра на Министерство на вътрешните работи и основния секретар на Министерство на вътрешните работи, като в него ще се посочат номерата, от които са пристигнали заканите. Решението бе взето с 12 гласа „ за “.
Цветозар Томов поддържа предлагането,
само че изясни, че той не е получил закани и не пожела името му да стои в писмото.

По-рано през днешния ден телефонните номера на членовете на комисията плъзнаха из интернет, а консуматори призоваваха да бъдат питани за какво са отменили машинното гласоподаване.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР