Заплахата за живота на Ива Митева не е била само

...
Заплахата за живота на Ива Митева не е била само
Коментари Харесай

Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева в даване на подкуп с цел разцепване на ИТН

Заплахата за живота на Ива Митева не е била единствено към нея, само че и към майка й. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов. В предаването " Политически неточно " по БНР той упрекна депутата от " Изправи се БГ! Ние идваме! " Татяна Дончева, че е предложила половин милион лв. на народен представител от партията на Слави Трифонов, с цел да убеди Ива Митева и Иван Хиновски да излязат от Има Такъв Народ. Идеята била да станат министри с възможен трети мандат на най-малката парламентарна група.

Заплахата против парламентарния началник Ива Митева е била освен към нея, изясни Тошко Йорданов.

Тоест, беше написано името на майка й и " знам къде живее ".

Йорданов съобщил новината за имейла със опасността към Ива Митева с нейното единодушие.

Казахте, че виждате връзка сред закона за НСО и тази опасност?

Да по този начин е, тъй като двата дни, в които ние се разправяхме с Движение за права и свободи, ГЕРБ и Българска социалистическа партия за закона за НСП, се появи опасност за живота на Митева, което непосредствено значи, че НСО би трябвало да пази допустимо повече хора и техните родственици без да броим че госпожа Митева не е някакъв нападателен 250-килограмов мъж, който да заплашва хора, тя е една нежна дама, извънредно добре възпитана и не е заплашила никого. Така че, това си е за мен толкоз очевидна политическа игра, че е непоносимо, изясни Тошко Йорданов.

Тежки обвинявания отправихте към Татяна Дончева?

Това не са обвинявания, това са обстоятелства. Г-жа Дончева, когато още не се знаеше къде ще отиде третия мандат и полагаше всевъзможни старания той да отиде в " Изправи се "... там по какъв начин се споделяха, обикаляше лица от нашата ПГ с оферти да отидат при тях като министри и им е показвала едни листчета, на които написа половин милион.

Кои са лицата?

Ами, говорила е с един от нашите депутати, задоволително, с тежест и му е предложила да дръпне Ива Митева и Иван Хиновски също. Човекът в този момент ще ми е любопитно да видя реакции и по тази причина си мълча да ви кажа тъй като това, че тя е отишла в офиса на въпросния човек, го има документирано на запис.

Тошко Йорданов съобщи, че въпросният народен представител е подготвен да се яви на детектор на лъжата, с цел да удостовери тази информация.

За Българска национална телевизия Татяна Дончева съобщи, че в никакъв случай не е разполагала с такива пари, за каквито приказва Тошко Йорданов и не ги е предложила на листче. А другояче по офиси, в това число на депутати, ходела всеки ден.

Дончева акцентира, че позицията й, че депутатите от Има Такъв Народ би трябвало сами да изберат своите естествени водачи и да предложат състав на кабинет без диктовката на Слави Трифонов, е обществена и неведнъж заявявана.

Дончева съобщи, че не взе участие в публични договаряния, не съставлява ПГ на ИБГНИ и не реди постове, тъй като не ги държи.

На въпроса на Българска национална телевизия дали ще потърси правата си по правосъден път, Татяна Дончева отговори, че " в никакъв случай не оповестява желанията си авансово ".

Днес Тошко Йорданов предвижда, че депутатите ще са подготвени с приемането на обновения бюджет и на закона за НСО на второ четене най-късно до 15 септември.

Той се надява да бъде гласувано и изваждането на Бюрото по отбрана от подчинението на основния прокурор. По думите на Йорданов обаче, цялото наличие на Плана за възобновяване и развиване и внасянето му пред Европейската комисия, е отговорност на Министерския съвет, а не на депутатите, както твърди президентът Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР