Заплахата от тероризъм, особено от радикални ислямисти, продължава да е

...
Заплахата от тероризъм, особено от радикални ислямисти, продължава да е
Коментари Харесай

Заплахата от ислямистки тероризъм в Европа остава висока

Заплахата от тероризъм, изключително от радикални ислямисти, продължава да е висока в Европейския съюз, съобщи през днешния ден Европол в отчет, представен от ДПА.

Данните на европейската полицейска работа демонстрират, че през 2018 година е имало по-малко набези от миналата година, само че са били осуетени повече опити на джихадистки групи.

Според отчета при терористични набези през 2018 година в Европейски Съюз са били убити 13 души, а всички причинители са били джихадисти.

Увеличаването на арестите на десни екстремисти в Европейски Съюз от 20 през 2017 година на 44 през 2018 година "показва, че екстремисти с друга ориентировка от ден на ден считат насилието за целесъобразно средство за опълчване ", показва Европол.

Държавите от Европейски Съюз са съобщили за 129 терористични набези през 2018 година, от които 24 са се провалили или са били осуетени. През 2017 година са били докладвани 205 офанзиви.

Според отчета сепаратисти или етнонационалисти са направили или са се пробвали да извършат 83 набези предходната година, трансформирайки се в най-голямата група причинители.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР