Заплаха за сигурността на Естония“ – това се крие зад

...
Заплаха за сигурността на Естония“ – това се крие зад
Коментари Харесай

Естония гони висш руски православен духовник

„ Заплаха за сигурността на Естония “ – това се крие зад решението на страната да изгони главата на естонската православна черква на Московската патриаршия, оповестяват „ Дождь “.

Решението значи, че митрополит Евгений би трябвало да напусне страната, преди да изтече срокът на актуалното му позволение на 6 февруари.

„ Естонската страна не удължава разрешителното за престояване на главата на Естонската православна черква на Московската патриаршия “, обявиха от естонската полиция и гранична защита.

Полицията съобщи, че религиозният водач, чието гражданско име е Валерий Решетников, неведнъж е бил помолен да спре да оправдава съветската инвазия в Украйна и да пази Кремъл.

Редица естонски политици приканиха Решетников да бъде експулсиран още през януари 2023 година, откакто църквата разгласи взаимна молитва „ за мир “ с прокремълското политическо придвижване Koos (Заедно). Той живее от 4 година в Талин. Властите акцентират, че дейностите им са ориентирани напълно към него и не се отнасят към Естонската православна черква на Московската патриаршия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР