Запитани как България може да стане по-добра на водещо място

...
Запитани как България може да стане по-добра на водещо място
Коментари Харесай

Проучване: Закони и данъци ще „спасят“ България


Запитани по какъв начин България може да стане по-добра на водещо място интервюираните показват съблюдаване на законите (71%), самоограничение от принуждение (50%), заплащане на налози (47%). Любопитно е, че интензивности, които непосредствено способстват за по-добър стандарт, само че изискват повече персонално замесване като присъединяване в щедрост, извършване на покупки в дребни локални магазини и посещаване на български спектакъл, кино или концерти, събират поддръжка от под 15% от интервюираните.

Снимка: iStock


Интересните несъгласия не стопират дотук. Цели 85% да показват, че е патриотично да се опазва българската природа, само че все пак единствено 27% намират за значимо да се опазват естествените запаси, 18% регистрират значимостта на изхвърлянето на боклуци на отредените за това места, а 15% са склонни да вземат участие в начинания за разчистване, преработване или залесяване.

Снимка: iStock


Има забележими парадокси и във усещанията ни по отношение на обичайно споменавани качества на българина като толерантността. 66% поддържат тезата „ България е за българите “, само че съвсем същият % запитани (61%) показват, че българинът е търпелив към другите народности. Изглежда, че имаме приемливост по отношение на разнообразни народности и раси, само че единствено, в случай че не са на наша територия.

По отношение другата полова ориентировка няма спорни данни – 49% смятат, че разрушава устоите на обществото и единствено 19% са съгласни, че българите я одобряват. Няма различие обаче, когато става въпрос за отношението на страната към младите и най-възрастните - цели 85% смятат, че то е неприятно.

Източник: Агенция за пазарни изследвания JTN
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР