Запекът е най-често срещаният проблем, който може да бъде решен

...
Запекът е най-често срещаният проблем, който може да бъде решен
Коментари Харесай

Как да променим храненето си при нередовен стомах

Запекът е най-често срещаният проблем, който може да бъде решен с избрана хигиена на живот.

Преди да посегнем към медикаментите, смяната на питателните привички може да облекчи и помогне на затрудненото храносмилане. Необходимо е да включваме фибри в менюто си /до 30 г дневно/, които да подобрят активността на дебелото черво и подтикват отделителната система.

Това елементарно се реализира с смяна в режима на хранене. Вместо бял самун, изберете пълнозърнест или многозърнест, поради по-високото си наличие на фибри.

Добавяйте трици в домашните супи, в салатата, киселото мляко и домашните сладкиши.

Консумирайте пълнозърнести макаронени произведения. Увеличете количеството на суровите сезонни плодове и зеленчуци. Добавяйте сушени плодове в домашните сладкиши или ги консумирайте авансово накиснати във вода, изключително сините сливи. Увеличете потреблението само че варива- грах, леща, фасул, изключително черния.

Подходящи храни- най-много зърнените закуски, зеленолистни зеленчуци, червени чушки, доматен сок, подправки като джоджен, мента, магданоз и копър. Трябва да включваме разнородни плодове като праскови, кайсии, сини сливи, киви, ананас, манго, пъпеш, тиква. Да не забравяме и протеините като риба и яйца.

 Плодове

Неподходящи храни- би трябвало да заобикаляме белия ориз, моркови, банани, дюли, дренки, прекомерно доста захар.

Подходящи напитки- преди всичко водата, пресни сокове от подобаващи плодове и зеленчуци, домашни зеленчукови бульони, супи, обезмаслено прясно мляко, подсладено с мед.

Неподходящи напитки- налага се да се заобикалят газираните питиета, алкохол, изключително аленото вино, плодови сокове от дюли, дренки, моркови.

Ако ви се наложи да прибегнете към лекарствени средства за предпочитане са лаксативните лекарства. Важно е да знаем, че те би трябвало да се употребяват за къси интервали, защото могат да понижат усвояването на някои витамини и други значими хранителни субстанции. Освен това дебелото черво може да привикне да действа с тяхната помощ.

Добър вид пред медикаментозното лекуване са слабителните чайове. Избягвайте обаче тези, които са въз основата на растението майчин лист.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР