Запек има когато има по-малко от три изхождания на седмица,

...
Запек има когато има по-малко от три изхождания на седмица,
Коментари Харесай

При запек чаят от кои билки помага?


Запек има когато има по-малко от три изхождания на седмица, макар че е значимо и персоналното чувство. Някои се усещат затормозени, когато перисталтиката им не действа добре всекидневно, изхождането е мъчно и/или мъчително и екскрементите са твърди и сухи.
Трябва да знаете, че поддържането на организма хидратиран е от базисно значение, с цел да се предотврати запекът. Ако казусът е краткотрайно събитие, може да помогне пиенето на топла вода или топли чайове на гладно.

Стресът и тревогата са положенията, които постоянно играят роля на фактор за появяването на запек. Застоят също. В такива случаи съответната отмора, време за релакс сред настоящите задания и дейната физическа активност всекидневно са нужното изискване, с цел да се оправим без друга интервенция.

В случаи на запек могат да оказват помощ чайове от някои билки. Билките обаче не са безобидни и би трябвало да се внимава и с тях. Ако запекът касае дете, е целесъобразно да се направи консултация с педиатъра. При съществуване на хронични болести е добре въпреки всичко да се потърси персоналния доктор за мнение.

Свързани публикации.. Оплаквате се от запек? Ето някои решения на казуса 0 Запек - какъв брой типове има? 0 Констипация при бебето – какво да вършим? 1

Ето ги и тях:
Сена – листата ѝ съдържат гликозиди, които подтикват чревния тракт и имат лаксативен резултат. Повечето ОТС лаксативи нормално съдържат екстракти от сена. Мента – нормално се взима за усмиряване на стомаха. Ментолът има успокоителен резултат върху раздразнения корем. Чаят от мента е добър вид при дискомфорт в корема и напредване на чревния откъс. Джинджифил – в случай че запекът е разследване на неприятно храносмилане чаят от него може да успокои възпалението в храносмилателния тракт и да усъвършенства усвояването на храната. Той може да бъде и лек след щедро нахранване. Една-две чаши всекидневно след съществени хранения може да поддържа разграждането на храната и подкрепи перисталтиката. Глухарче – чаят е подобаващ при отичане на корема и краткотраен запек. Тази билка подтиква отделянето на злобен сок, което оказва помощ против констипация. Има и диуретично деяние, получава се задържане на течности в храносмилателната система и прави изпражненията по-меки. Това го прави уместно средство за справяне при умерена констипация. Приема се по чаша чай след хранене.

Очаквайте останалите 5 билки

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР