Запалянковците на Локомотив (Пловдив) излязоха с изявление, в което твърдят,

...
Запалянковците на Локомотив (Пловдив) излязоха с изявление, в което твърдят,
Коментари Харесай

Нахлуването в Пловдив било предварително планирано, феновете на Локо искат нови арести

Запалянковците на Локомотив (Пловдив) излязоха с изказване, в което настояват, че за вчерашния пердах на " Лаута " виновност носят почитателите на ЦСКА-София. Според смърфовете, ултрасите на гостите са възнамерявали авансово нахлуването и желаеха полицията да арестува техните тартори.


Изявление на Фенклуб Локомотив Пловдив във връзка със събитията по време на футболната среща Локомотив Пловдив – ЦСКА-София

Фенклуб Локомотив Пловдив показва неразбиране от изказванията на представители на публиката на гостите, които не просто не дават отговор на истината, а и трансферират казуса от болната глава на хубавичко. Смешно е да се дава естрада на осъждани за наркоразпространение хора, които да се изявяват като жертви в създалата се обстановка!

Смешно е да се приказва за провокация към публиката на тима с неразбираемо име и град. Самото им битие като футболен клуб е провокация към всички почитатели на спорта в България, само че това не значи, че би трябвало да се позволяват сходни ексцесии, камо ли техните причинители да се иконизират от послушни медии.

Всеизвестно е, че футболните срещи не са срещи по състезателен бридж. На тях има замяна на провокации и обиди и от двете страни. В този ред на мисли, оправданието на публиката на гостите, че са дали отговор на отправена към тях провокация звучи неуместно като детинското пояснение „ но той стартира първи “. Никаква провокация не може да служи за опрощение за разрушение на непознато имущество, навлизане на терена и опасност за живота на публиката на централната естрада на ст. Локомотив, където нормално има доста деца и възрастни хора. Не ни е известна законова наредба, която позволява и позволява незаконни дейности при положение на вербална провокация. Последното е демонстрация на безчинство, а то съставлява незаконно деяние.

За непредубедения фен е явно, че публиката на гостуващия тим, възползвайки се от неналичието на полиция на стадиона, е възнамерявала навлизане на терена. Очевидно е, че имаше лица, които са били готови за това и те могат да бъдат открити от видеозаписите от мача. Как другояче да си разбираем обстоятелството, че имаше почитатели на алените с палки на стадиона? Мястото им не е в телевизионното студио, а зад решетките.

Лишено от здрав разсъдък е изказванието, че публиката на Локомотив Пловдив ще търси провокация на личния си стадион – там, където е най-уязвима на санкции и наказания.

Изразяваме възмущението си от наглите и арогантни обвинявания, декларирани от основните настоящи лица. Искаме отговорно да заявим, че нахлуването на наши последователи на терена бе реакция на експанзията от страна алените престъпни субекти и отбрана на по-умерените почитатели на централната естрада.

Във връзка с това, бихме желали да повдигнем следните въпроси:
Защо органите на полицията не започнаха съответни ограничения, откакто в продължение на повече от 5 минути публиката в гостуващия бранш опитваше да изкърти оградата? Защо се дава естрада за изява на лица, които насърчаваха изкъртването на оградата? Защо не бяха задържани на място лицата, които бяха на първа линия на проведената офанзива, а бяха съпроводени до бранша за посетители? Докога такива лица ще употребяват подкрепи? Кой и по какъв начин позволи почитатели на гостите да внесат полицейски палки на стадиона? Кой позволи тази високорискова футболна среща да се охранява от частна компания, а не както е по устав от полицията?
Настояваме истината да бъде открита, а отговорните да понесат своята отговорност!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР