Запалени са остатъци от петролни продукти в резервоар на територията

...
Запалени са остатъци от петролни продукти в резервоар на територията
Коментари Харесай

Пожар в нефтен комбинат край Плевен

Запалени са останки от петролни артикули в контейнер на територията на неработещия нефтен комбинат " Плама " край Плевен. Това заяви за Българска телеграфна агенция комисар Станислав Атанасов, шеф на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РДПБЗН) в Плевен.

Той разясни, че на територията на някогашната рафинерия се правят действия по разрушение и унищожаване на остаряло съоръжение – резервоари, в които има останки от петролни артикули, макар че от дълго време не се употребяват. Дейностите се правят от компания.

" Предизвикало се е запалване на нефтопродукти, като горенето е в границите на резервоара, който се унищожава. В непосредственост от компанията са обезпечили пожарен автомобил, на място са и хора, които ще гасят, в случай че пламъците се разпространят. Пожарни коли, сили и средства на РДПБЗН-Плевен не вземат участие, тъй като няма заплаха от развиване на този пожар. Пушекът, който се отделя, е надалеч от града и не е в количества, рискови за здравето на хората ", сподели още комисар Атанасов. Подобна обстановка е имало и през вчерашния ден, оповестиха от Българска телеграфна агенция.

Екип от специалисти на Регионалната ревизия по околна среда и води в Плевен (РИОСВ) е на място на случая и се вършат измервания, с цел да се откри дали има замърсяване на въздуха, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на институцията Зорница Йоткова. Очаква се до края на деня да има резултати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР