Западно-централната част на италианския остров Сардиния е обхваната от горски

...
Западно-централната част на италианския остров Сардиния е обхваната от горски
Коментари Харесай

Остров Сардиния е обхванат от горски пожари

Западно-централната част на италианския остров Сардиния е обхваната от горски пожари в продължение на дни и ситуацията е трагично. Пламъците погълнаха хиляди хектари вековни гори, унищожиха реколтата и убиха животни. Застрашени са и обитаеми места и стотици техни поданици са евакуирани. Районите на Кулиери, Скано ди Монтиферо, Порто Алабе и по-голямата част от региона на Ористано са най-тежко наранени от пожарите, разпалвани от мощния вятър, написа италианското издание Il Giorno, представено от организация " Фокус ".

Областният съвет на Сардиния утвърди резолюцията за оповестяване на изключително състояние и в това време беше насочен зов до Европа за помощ. Два противопожарни самолета дойдоха на острова от Франция, като се причислиха към 7-те към този момент в употреба на националния флот. Междувременно се чакат и противопожарни самолети, идващи от Гърция, а локалната противопожарна работа е наела самолети и от други европейски страни.

Един от фронтовете на пожара се насочва към брега, където приближава обитаеми места, а различен се популяризира навътре в острова. В момента е невероятно да се направи оценка на вредите. Изгорели са цели стада овце, както и обори с други домашни животни. Летните култури и фамозното маслиново дърво на Sa Tanca Manna, хилядолетен образец, разгласен за естествен монумент, също са били унищожени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР