Западните страни се сблъскват с трудности при обезпечаването на украинските

...
Западните страни се сблъскват с трудности при обезпечаването на украинските
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в НАТО: Украйна постоянно иска оръжия, запасите се изчерпват

Западните страни се сблъскват с компликации при обезпечаването на украинските управляващи с оръжие, защото поръчките от Киев идват съвсем всеки ден и постоянно се трансформират, някои страни са покрай привършване на запасите си. Това призна през вчерашния ден посланикът на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит, изказвайки се на конференция във Вашингтонския център за нова американска сигурност. Според нея няколко страни " последователно започнаха да показват безпокойствие " заради обстоятелството, че запасите се изчерпват, оповестява.

„ Това е непрекъснато разрастващ се развой с доста съставни елементи “, сподели тя, отговаряйки на въпрос дали съдружниците на Вашингтон имат задоволително оръжейни запаси, с цел да продължат да поддържат Украйна. " Първо, би трябвало да се обърнем към непрекъснато изменящия се лист с претенции, идващи от Киев съвсем всекидневно. Получаваме поток от претенции, (...) се опитваме, дружно с нашите съдружници, да определим на кои от тях може да отговори, кой какво е подготвен да даде. Трудно е и мъчно, тъй като още веднъж поръчките се трансформират бързо ", продължи Смит.

„ Например, първоначално, както чухте, говорихме доста за системите за противовъздушна защита. С течение на времето преминахме към разискване на боеприпасите, неналичието на артилерия. След това имаше интервал, в който по явни аргументи значително се фокусирахме върху средства за брегова защита. Сега преглеждаме въпроса за бронираната техника ", изясни непрекъснатият представител на Съединени американски щати в НАТО.

„ Някои страни дадоха всичко, което имаха “, добави Смит. Според нея няколко страни " последователно започнаха да показват безпокойствие " заради обстоятелството, че запасите се изчерпват. Както съобщи непрекъснатият представител на Съединени американски щати, страните " осъзнават, че са дали големи количества техника през последните месеци <...> и преоценяват какво друго могат да дават " на Украйна. Някои страни, сподели тя, вземат решение да преминат към даване на финансова помощ, прибавя ТАСС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР