Западните санкции, заради продължаващата война в Украйна, направиха невъзможно Русия

...
Западните санкции, заради продължаващата война в Украйна, направиха невъзможно Русия
Коментари Харесай

Русия на Путин, която прилича все повече на Северна Корея

Западните наказания, поради продължаващата война в Украйна, направиха невероятно Русия да внася това, от което се нуждае. Чуждите вложители стоят настрани, хиляди от елита на страната емигрираха, а цената на главния й експорт не стопира падна. Войната на президента Владимир Путин изолира страната му и това към този момент наподобява необратимо. Според от ден на ден западни специалисти, огромното прекъсване на съветската стопанска система ще се форсира през 2023 година, защото Москва се доближава към севернокорейския стопански модел, написа Reuters.

Нахлуването в Украйна нанесе вреди на Руската федерация, която зависи мощно от износа на нефт и газ. Въпреки че високите цени при започване на предходната година помогнаха ненапълно на стопанската система на страната, останалият свят бързо се приспособи, променяйки доставките. Тази година Русия може и да няма задоволително запаси, с цел да смекчи удара на рецесията върху популацията си.

Руската стопанска система ще понесе тежък удар, безапелационни са икономисти и политически анализатори. През октомври 2021 година Международният валутен фонд предвижда стопанската система на Русия да нарасне с 2% през 2023 година. В края на 2022 година МВФ предвижда спад на Брутният вътрешен продукт на страната с 2,4% след стесняване с 3% предходната година. Въз основа на обменния курс на рублата за 2021 година, това се трансформира в към $200 милиарда загуби за Брутният вътрешен продукт.
 Икономиките на Грузия, Турция и Армения процъфтяват, до момента в който войната на Путин гони пари и хора от Русия
Тези стопански системи процъфтяват, до момента в който войната на Путин гони пари и хора от Русия

Кои страни са облагодетелствани от войната в Украйна?

Руският президент Владимир Путин стегна контрола върху стопанската система, изисквайки да подпише продажбата на активи от западни компании в банковия или енергийния бранш. Държавни компании и банки, както и другарски настроени към Кремъл олигарси, към този момент са закупили банкови или индустриални активи евтино и наклонността занапред ще се ускорява. Това обаче надали ще е задоволително страната да действа обикновено.
 Снимка 599676
Източник:

Съвсем скоро страните от Работната група за финансови дейности ще се срещнат на алегорична дата - една година от началото на войната в Украйна. След Студената война международните сили вкараха системи за световно ръководство. Целта беше да се защитят демократичните полезности, човешките права и международната стопанска система и да се потуши опасността от нуклеарно заличаване, написа Financial Times.

Безспорният триумф на този нов, учреден на правила интернационален ред, беше неговият обсег, привличайки Русия и постсъветските страни, както и други процъфтяващи стопански системи, каквито са Китай и Индия.

Подобна система обаче работи единствено тогава, когато нейните членове съблюдават разпоредбите. Със своето принудително и непровокирано навлизане в Украйна, отровна поддръжка на корупцията и документирано финансиране на тероризма, Русия на Владимир Путин прекрачва границите и като че ли се присмива на основания на правила интернационален ред, който ни даде неповторим интервал на мир и икономическо развиване, разясняват специалисти.

Спадът в енергийните доходи и внезапно растящите разноски доведоха бюджета на Русия до недостиг от към $25 милиарда през януари, защото глобите и цената на военната акция на Москва в Украйна натежаха на стопанската система. На този декор рублата потъна до 10-месечно дъно.

Големият въпрос в този момент е дали Русия ще бъде изключена от световната финансова система. Ако и това се случи, изолацията й в действителност ще наподобява непоправима.
 Заради бюджетния недостиг: В Русия разискват еднократен налог на крупния бизнес
Заради бюджетния недостиг: В Русия разискват еднократен налог на крупния бизнес

Предвижда се данъкът да бъде " непринуден "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР