Западните санкции срещу Русия не работят и по същество вредят

...
Западните санкции срещу Русия не работят и по същество вредят
Коментари Харесай

Матео Салвини: Западът трябва да преосмисли санкциите срещу Русия

Западните наказания против Русия не работят и всъщност вредят на Италия , съгласно Матео Салвини, водач на италианската крайнодясна партия " Лига " и е декларирал, че западните страни би трябвало да преразгледат своя метод , цитира думите му европейската редакция на американския вестник " Политико ".

Говорейки на конференция на политически водачи в неделя край езерото Комо, Салвини съобщи, че глобите, предопределени да санкционират Москва за нахлуването ѝ в Украйна, в действителност са помогнали на Русия, което е довело до остатък от експорт в размер на 140 милиарда $ за една година до юли 2022 година

" Трябва ли да пазиме Украйна? Да ", сподели Салвини. " Но не бих желал глобите да вредят повече на тези, които ги постановат, в сравнение с тези, които са наранени от тях. "

Забележките на Салвини идват единствено седмици преди италианците да се насочат към урните на 25 септември на изключителни избори, в които се чака да завоюва дясна коалиция, включваща " Лига ". Неговите мнения затова биха могли да провокират угриженост по отношение на решимостта на бъдещото държавно управление против Русия измежду други политици от Европейски Съюз, изключително като се има поради, че един от съдружниците на Салвини в обединението, водачът на партията " Италиански братя " Джорджия Мелони, даде обещание да остане твърдо с НАТО във връзка с строгите ограничения против Москва. Именно тя се чака да стане бъдещият министър председател на Италия.

Салвини сподели, че партията му е подкрепила ограничения за подкрепяне на Украйна както на национално равнище, по този начин и на равнище Европейски Съюз и че няма да скъса със западните съдружници , в случай че продължат да постановат наказания, само че също по този начин прикани други водачи да премислят тактиката си.

" Ако влезем в държавното управление, ще променим ли съюзите? Не. Ние оставаме надълбоко, гордо и крепко вкоренени в един свободен и либерален Запад, който се опълчва на войната и експанзията ", сподели Салвини. " Но в случай че приемем инструмент, с цел да нараним агресора и след седем месеца война той не е засегнат, най-малко обмислянето на смяна ми се коства рационално. "

Той твърди, че е нужен европейски отговор, с цел да се успокоят цените на силата или хиляди работни места могат да бъдат изгубени . " Със сигурност се нуждаем от европейски щит, както по време на COVID-19 ", сподели Салвини.

Лидерът на " Лига " направи сходни мнения през последните дни, пораждайки подозрения по отношение на глобите, като критиците настояват, че той повтаря известна опора, употребена от съветското държавно управление. Той от дълго време е упрекван във връзки и приятелско отношение към Русия и Владимир Путин.

Външният министър на Италия Луиджи Ди Майо от конкурентната партия " Заедно за бъдещето " твърди, че Салвини се опълчва на глобите, с цел да " направи услуга на (Владимир) Путин ", и сподели, че мненията му демонстрират, че Салвини и неговите съдружници са разграничени по тематиката.

" Въпросът за глобите е доста явен в италианската десница: те нямат единна позиция ", сподели Ди Майо пред Rai TV в неделя.

Енрико Лета, водачът на лявоцентристката Демократическа партия, също упрекна Салвини в " Туитър " в събота, че прави работата на Путин, като се базира на видеозапис на Салвини, който твърди, че глобите нараняват повече Италия, в сравнение с Русия.

" Не мисля, че Путин би могъл да го каже по-добре ", сподели Лета.

В Италия ще се проведат предварителни избори след изненадващия провал на държавното управление на Марио Драги през юли. След като три партии в неговата коалиция - популисткото Движение " 5 звезди " на Джузепе Конте, " Форца Италия " на Берлускони и дясната " Лига " на Матео Салвини - отдръпнаха поддръжката си, Драги подаде оставка и президентът Серджо Матерала свика общи избори за 25 септември.

Източник: вестник " Политико " / News.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР