Западните санкции, насочени не само към най-близкия кръг сътрудници на

...
Западните санкции, насочени не само към най-близкия кръг сътрудници на
Коментари Харесай

Ще ударят ли санкциите близката до Путин бивша гимнастичка Алина Кабаева?

Западните наказания, ориентирани освен към най-близкия кръг сътрудници на съветския президент, само че и против фамилията му, хвърлиха необикновена светлина върху персоналния живот на Владимир Путин, който всекидневно остава прецизно прикрит от обществото.

Съединени американски щати и Европейският съюз оповестиха първите наказания против двете дъщери на президента от брака му с Людмила Путина.

Паралелно нараства натискът за сходни ограничения против Алина Кабаева, някогашна гимнастичка, за която някои медии и опозиционери настояват, че е държанка на Путин - изказвания, които в никакъв случай на са били потвърждавани от Кремъл.

Путин е не по-малко предпазлив по отношение на персоналния си живот. Държавните медии постоянно го демонстрират по какъв начин работи или пътува самичък, прекомерно ангажиран да служи на страната, с цел да се отдаде на персонални развлечения. Единственото нарушаване на тази му омерта бе обществената му поява с Людмила в антракта на балетно зрелище в Москва през 2013 година. Двамата се разделиха година по-късно, написа Българска телеграфна агенция.

Руските медии загатват за двете дъщери на Путин от този брак - Мария Воронцова и Катерина Тихонова, само че самият президент в никакъв случай не е разказвал за тях. " Моите деца са добре. Те живеят в Москва... В персоналния им живот и професионална кариера всичко е наред. Гордея се с тях ", сподели Путин в един от редките си обществени мнения през 2012 година

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява новите наказания против Мария и Катерина и добави, че това решение " приказва единствено за себе си ".

Дългото неявяване от обществения живот на майка им Людмила и киселия ѝ тип по време на появите ѝ обаче породиха доста спекулации за персоналния живот на стопанина на Кремъл дълго преди техния бракоразвод.

През 2008 година един дребен таблоид " Московский сътрудник " написа, че Путин желае да се ожени за Алина Кабаева. Гневен президентът предизвести публицистите да не си навират " сополивите носове " в персоналния му живот. Вестникът, притежаван от предприемача Александър Лебедев, чийто наследник Евгени стана изтъкната медийна фигура във Англия, разгласява в детайли опрощение, преди дефинитивно да спре да излиза.

Тази връзка сред Путин и гимнастичката обаче притегли публичното внимание и стана обект на следствие на дисидента Алексей Навални, оповестено тъкмо преди ареста му през януари 2021 година

" Вътрешен кръг "

Опозиционерът твърди, че Кабаева има мрежа от първокласни парцели в Русия, като и че заема добре заплатен пост в управителния съвет на държавната Национална медийна група, препоръчан ѝ от олигарха Юрий Ковалчук, който е доближен на Путин и в този момент също е обиден от западните наказания. " Няма подозрение, че Алина Маратовна Кабаева танцува по-добре от всеки различен с топка или лента, само че тя не има никаква подготовка да ръководи медийни компании и вестници и нямаше да е там, в случай че не бяха връзките ѝ с Путин ", твърди Навални.

Според информации в обществените мрежи тя в този момент се намира в Швейцария, а петиция, събрала 75 000 подписа, упорства да бъдат въведени наказания и против нея. " Защо, поради мащаба на глобите против Русия, продължавате да жалите фамилията му, откакто Путин унищожи живота на милиони хора? ", се пита в текста на петицията.

Според швейцарската телевизия Ер Те Ес, която цитира публично официално съобщение, федералното държавно управление е проучило въпроса, само че не е разкрило " никакви признаци, че това лице (Кабаева) се намира в Швейцария ".

Георгий Албуров, помощник на Фонда за битка с корупцията на Навални, намира за немислимо тя да избегне наказания. " Тя е част от вътрешния кръг на Путин, тя е член на неговото семейство, която се възползва от тази обстановка ", сподели откривателят и посочи, че ролята ѝ в съветска публична медия я прави " огромен съветски пропагандист ".

Опозиционерите настояват също, че неофициалната връзка на Путин с Кабаева не е единствената му. През ноември 2020 година проверяващият уебсайт " Проект " заяви, че на някоя си Светлана Кривоногих са били предоставени акции на банка " Россия " от същия този Юрий Ковалчук.

През 2003 година Кабаева роди щерка с бащино име Владимировна. Кремъл отхвърли да разяснява следващата публикация лишена от " съществени детайли ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР