Западните Балкани от няколко дни са обект на мощни гръмотевични

...
Западните Балкани от няколко дни са обект на мощни гръмотевични
Коментари Харесай

Вече Е Ясно! Доцент Рачев Разкри Какви Аномалии Ни Е Подготвило Времето През Май! Ето Кога Ще Настъпи Истинското Лято!

Западните Балкани от няколко дни са обект на мощни гръмотевични стихии. В събота почина една момиченце, изумено от гръмотевица в Босна и Херцеговина. Сърбия, Босна, Македония бяха обхваната от такива типични летни стихии. Гърция също не беше пощадена. Чака ни динамична и относително повтаряща се по метеорологично време седмица - заран слънце, следобяд повече облаци с гръмотевици. Няма да е студено. Захлаждането, което стартира през днешния ден, ще продължи цялата седмица.

Минималните температури са от порядъка на 10-14 градуса. Максималните ще останат естествени за май, даже с няколко градуса по-високи от типичните за месеца и ще бъдат в границите на 20-25 градуса. По-съществени превалявания ще има във вторник и в четвъртък. Градушки ще има, само че може да се каже от през днешния ден за на следващия ден по кое време и къде тъкмо. На север водата е много топла. В събота водата в региона на Варна и Балчик е достигнала 19,5 градуса. Имаше фотоси на хора, които бяха нагазили в морето, а плажът беше цялостен. По отношение на температурата на водата вървим сд към 3 седмици по-рано. Това не значи, че това движение ще се резервира, само че при всички положения водата ще се затопля. Доколкото виждам в дълготрайните прогнози, май се обрисува да бъде топъл месец и може би в края му по цялото ни Черноморие температурата на водата ще бъде твърдо над 21 градуса, което си е напълно обичайно за плаж. За по-зиморничавите хора си е малко хладничко, само че на края на прибоя към обед ще си е напълно топла водата - може би над 22 градуса. Сегашното намаляване на температурите няма да бъде значително. Първата седмица на май беше доста топла.

Положителната особеност е 5 градуса нас нормата, както беше и през април. Продължава този интервал по-високи температури. Вече и утринните температури не са едноцифрени, което ги отличаваше от тези през лятото.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР