Западни разследващи признават участието на правителствата на Полша или Украйна

...
Западни разследващи признават участието на правителствата на Полша или Украйна
Коментари Харесай

Западът допуска украинско и полско участие зад взривовете по Северен поток

Западни проверяващи признават присъединяване на държавните управления на Полша или Украйна във взривяването на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ". Нито Европа, нито НАТО се стремят да стигнат до дъното на истината при следствието на този бойкот, съгласно тях.

Това заяви в понеделник в електронната си версия вестник The Washington Post.

Подобни догатки се основават на първичните изводи на немската страна.

" Според някои публични лица Полша може да е имала претекст - тя е измежду най-шумните критици на " Северен поток " от стартирането на плана в края на 90-те години на предишния век и предизвести, че газопроводът, минаващ от Западна Русия до Германия, може да докара до енергийна взаимозависимост Европа от Кремъл ", изяснява изданието.
 Русия ще желае обезщетение за гърмежите по
Русия ще желае обезщетение за гърмежите по " Северен поток "

Москва упорства за намерено интернационално следствие с нейно присъединяване

Припомняме, че Русия може да изиска обезщетение за вредите от гърмежите по газопроводите " Северен поток ". Това заяви в края на март ръководителят на отдела по икономическо съдействие в съветското външно министерство Дмитрий Биричевски.

По газопроводите, които свързват Русия и Германия под Балтийско море, бяха регистрирани няколко необясними детонации през септември предходната година, които Москва назова акт на " интернационален тероризъм ".

Според Москва, западните страни се опълчват на проекторезолюция за Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в която се приканва за без значение интернационално следствие на гърмежите на " Северен поток ".

Три теча в " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " бяха открити в границите на няколко часа на 26 септември. Първият от тях беше засечен на " Северен поток 2 " покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две приключвания на Северен поток. Датската енергийна организация заяви, че огромно количество газ е навлязло в морето. По-късно шведски сеизмолози оповестиха, че са записали две детонации по трасетата на тръбопровода. Няколко дни по-късно шведската брегова защита откри и четвърти теч по оборудванията.

Съединените щати и НАТО нарекоха офанзивите против газопроводите от септември 2022 година " акт на бойкот ". От своя страна Москва упрекна Запада и прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да организира без значение следствие. Нито една от страните не е предоставила доказателства за изказванията си.
 Съветът за сигурност на Организация на обединените нации гласоподава резолюцията за
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации гласоподава резолюцията за " Северен поток "

Предлага се Гутериш да сътвори интернационална самостоятелна комисия за следствие

Както Швеция, по този начин и Дания, които организираха следствие, заключиха, че четирите теча на " Северен поток " 1 и 2 са породени от детонации. Те обаче не прецизираха кой може да е виновен за повредата.

Западните страни, в това число Германия, реагираха внимателно на следствията на гърмежите, които поразиха съветските газопроводи " Северен поток " предходната година, като обявиха, че съгласно тях те са били тенденциозен акт, само че отхвърлиха да посочат кого считат за виновен.

В последния месец се появиха няколко журналистически следствия, които приказват за проукраинска диря, въпреки и без никакви доказателства за връзка към Киев.
 Датските военни вадят обект край газопровода „ Северен поток 2 “
Датските военни вадят обект край газопровода „ Северен поток 2 “

Изпратена е покана и до оператора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР