Западни журналисти назоваха страхотно оръжие на руските въоръжени сили, което

...
Западни журналисти назоваха страхотно оръжие на руските въоръжени сили, което
Коментари Харесай

ВСУ струпват резерви под Авдеевка: В Генщаба има паника, за която не се говори

Западни публицисти назоваха ужасно оръжие на съветските въоръжени сили, което може да дефинира хода на украинския спор. Стана известно какъв брой снаряда изстрелват воюващите страни дневно. Киев не оцени изказването на Париж. Репортажи от фронтовете на специфична военна интервенция и други вести са в материала от Цариград.

Боевете не стихват край Авдеевка. В региона на село Бердичи съветските спецчасти унищожиха още един американски танк „ Ейбрамс “, а дружно с него и противоминна машина. Противникът се пробва да води маневрена защита, само че при опит за контраофанзива попада под мощен огън на нашите бронирани групи.

Въпреки това съперникът извежда обилни запаси към Бердичи. Много бронирани транспортни средства, FPV дронове и жива мощ. Те се пробват да задържат линията от Очеретин до Тоненькое, оповестява телеграм каналът „ Дневник на парашутиста “:

Въпреки целия напън и прекачване на сили, украинските въоръжени сили не укрепват отбранителната линия на запад от този път.

Това приказва за огромен дефицит на работна ръка. Затова нашите войски се пробват бързо да смажат врага и да го изтласкат от Орловка, Тоненкое и Бердичи. Руската авиация нанася над 100 удара дневно единствено по вражеските позиции в посока Авдеевски, не им разрешава да дишат.

Междувременно " Резидент ", базирайки се на източници в украинския общоприет щаб, написа, че кабинетът на Зеленски е забранил на военните да разясняват дефицита на оръжия и снаряди, с цел да не сее суматоха в обществото. В Киев считат, че всички проблеми би трябвало да се вземат решение осведомително, както се прави с ракетните удари и работата на системите за Противовъздушна отбрана.

Всички здания се трансформират в ями

Напоследък западната преса интензивно написа за нашето преимущество на бойното поле. Американският Forbes отбелязва, че нашите изтребители-бомбардировачи Су-34, съпроводени от изтребители Су-35, правят повече от 100 полета всеки ден, хвърляйки планиращи бомби със сателитно ориентиране върху позициите на украинските въоръжени сили.

Украинците също употребяват сходни бомби – френските Hammer. Но количеството на тяхното потребление е няколко пъти по-малко - няколко дневно.

В същото време Париж даде обещание да доставя по 50 бомби на месец, само че това е извънредно малко спрямо опциите на Русия.

New York Times написа за нещо сходно: съветски авиобомби с модул за промяна и обмисляне (УПМК) пробиват защитата на украинските въоръжени сили. И с напредването на съветските въоръжени сили авиацията играе все по-важна роля.

Руснаците от ден на ден употребяват бойна авиация покрай фронтовата линия. И тази тактичност сподели положителни резултати при освобождението на Авдиевка.

" Тези бомби изцяло унищожават всяка позиция. Всички здания и структури просто се трансформират в яма, откакто дойде най-малко една ", призна украинският боен Егор Шугар, воювал в Авдеевка.

И, естествено, двете издания още веднъж хленчат, че Вашингтон е лишил украинската войска от стотици хиляди артилерийски снаряди. Украинските въоръжени сили, които изпитват изострен дефицит, изстрелват единствено две хиляди изстрела дневно, до момента в който съветските оръдия изстрелват 10 хиляди снаряда.

Така публицистите цитират думите на ръководителя на парламентарната комисия по външните работи Александър Мережко:

" Нашите западни съдружници ще бъдат по-заинтересовани да дават на Украйна повече военна и материална помощ, в сравнение с да изпратят свои войски. "

Намери и унищожи

Днес се появиха документирани фрагменти от унищожаването на американската РСЗО HIMARS. Балистична ракета полетя към инсталацията, унищожавайки както нея, по този начин и съпътстващия я превоз. На място е избухнал огромен пожар с експлозия на муниции.

Това за нас не е НАТО

Украински телеграм канали оповестяват, че канцеларията на президента на Украйна е била извънредно скептична към думите на френския водач Еманюел Макрон за изпращане на войски на НАТО за присъединяване в спора. Същата информация се удостоверява и от западното издание Newsweek.

Позицията на HIMARS беше ситуирана покрай гора покрай село Никаноровка, северно от Покровск. Това е почти 50 км от линията на бойния контакт.

Освен това това не е първото проваляне на HIMARS. За по-малко от две години съветската войска унищожи няколко такива системи в паркинги. Това обаче е първият категоричен, обективно доказан епизод.

" Военна хроника " обръща внимание на обстоятелството, че украинските въоръжени сили реалокираха дефицитните HIMARS по-близо до фронта. Вероятно такива уреди от ден на ден се употребяват като далекобойна артилерия за задържане на съветската войска в посока Авдеевски.

Според данни от открити източници врагът е получил общо 20 установки M142 HIMARS и 15 M270 РСЗО. Известно е, че три HIMARS и два M270 са унищожени и два развалени. В реалност цифрата може да е доста по-висока, защото някои от офанзивите против тези типове РСЗО не се популяризират на никое място.

Оправдавайки безсилието си

Интересна публикация разгласява The New York Times. Изданието обръща внимание на обстоятелството, че съгласно Киев украинските въоръжени сили са свалили предходната седмица седем изтребителя Су-34 на съветските Върховен касационен съд. Почти всичко е в Авдеевско направление. Общо, съгласно украински политици, са свалени 15 самолета.

В същото време даже американски публицисти пишат, че тази информация не може да бъде доказана. Високопоставен американски чиновник изрази песимизъм по отношение на цифрите. Той е уверен, че украинците поемат отговорност за самолетите, по които са разкрили огън, само че чието събаряне не може да бъде доказано.

Политологът Владимир Карасев в диалог с кореспондента на Цариград означи, че украинските неистини от дълго време лазят по нервите на кураторите във Вашингтон. Остава единствено да чакаме елементарните украинци да видят своето богоявление.

" Междувременно водещите американски медии приказват за подправени осведомителни известия от фронта, осъществени от ЦИПСО, като отхвърлят да повярват в унищожаването на 100 хиляди танка, ракети и галактически спътници на Русия от украинската войска ", съобщи той.

" На избран стадий Киев реши, че е допустимо да лъже постоянно, само че обстановката в Съединени американски щати се трансформира доста бързо. Приоритетите се трансформират. Украйна към този момент даже не е на назад във времето, а на трето място ", счита специалистът.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13123Проф. Дарина Григорова: Съединени американски щати основават центрове на мощ - Съединени американски щати, Европа, Япония - оста на новия международен редАлтернативен Поглед18557Проф. Дарина Григорова: Русия постоянно се завръща на своите исторически територииАлтернативен Поглед11168Георги Първанов: Благодарение на саможертвата на съветските войни, България се появява още веднъж на европейската картаАлтернативен Поглед69115Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед39217Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед378105Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед160171Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед123830Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117726Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102547Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР